U 4. kolu KLS-a košarkaši Borca nisu dozvolili iznenađenje na parketu dvorane kraj Morave. Opravdali su ulogu apsolutnog favorita u duelu protiv Mladosti, koju su pred oko 700 gledalaca ubedljivo savladali rezultatom 105:67 (22:13; 22:20; 34:16; 27:18).

Radovan Đoković dobro otvara meč, lako i brzo ubacivši rivalu četiri poena. Međutim, ostali igrači nisu bili tako precizni, pa je Borac dosta promašivao u početku. Ali zahvaljujući dobroj odbrani taj nedostatak je otklanjan. Zbog sjajne defanzive Čačana gosti nisu uspeli gotovo tri minuta da postignu koš. A kada su to učinili, vezali su nekoliko dobrih napada, pa su izjednačili (10:10). Međutim, uvođenjem sa klupe nekolicine igrača trener Marinović uneo je dodatnu svežinu, pa je domaćin ponovo stekao pristojan suficit.

Drugi kvartal Mladost je započela nešto energičnije. Međutim, loš šut stajao ih je boljeg rezultata. A to je Borac koristio. Posle trojke Bumbića prvi put je poveo dvocifrenom razlikom (25:13). Prednost stečenu u tim momentima Čačani nisu ispuštali do poluvremena. Istina, gosti su na momente deficit spuštali na jednu cifru, čemu je kumovao loš period igre Borca, ali nikako nisu mogli ponovo da poravnaju skor na semaforu.

Džouns drugo poluvreme otvara sa šest poena u kontinuitetu. Na njega se nadovezuje Majstorović, tako da je Borac dosegao do tada najviših plus 20 (53:33). Tek je Taker uspeo da prekine seriju domaćina. Ali kako Džouns, Majstorović i Gavrilović nisu nameravali da prekinu svoju košarkašku rapsodiju, Borac je prosto dominirao utakmicom. Čačani su pucali iz svih oružja, Mladost na to nije imala adekvatan odgovor, tako da je suficit domaćina samo rastao. Polovinom treće deonice iznosio je +33 (72:39). Borac je slomio otpor protivnika, to je bilo sasvim jasno.

U poslednjem delu igre Mladost je igrala za čast i obraz. Međutim, Borac joj nije dozvolio da ode uzdignuta čela. Čačani su bili rešeni da ostanu ubedljivi, i to su učinili. Iako je u četvrtoj deonici Borac igrao sa mlađom postavom, kvalitet igre nije opao. Sve u svemu, bilo je ovo novo ubedljivo izdanje pulena Marka Marinovića, zahvaljujući kome su ostali u vrhu KLS lige.

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 700. Sudije: Stefanović, Milojević, Krstić.

Borac: Alikadić 7, Popović, Đoković 9, Krsmanović 4, Bumbić 7, Gavrilović 24, Majstorović 14, Kočović 11, Nerandžić 4, Džouns 15, Todorović 5, Čarapić 5.

Mladost: Kulundžić, Dreksel 4, Mijailović 3, Belić 10, Milenković, Stefanović 12, Mastilović, Jovanović 2, Taker 4, Irvin 7, Tanasković 12, Šajin 13.

Nikola Minović/KK Borac