Juniori Borca uspeli su da opravdaju ulogu favorita i tako zadrže oreol nepobedivosti u dvorani kraj Morave. Naime, u okviru 15. kola Roda juniorske lige Srbije izabranici Miloša Pejanovića savladali su vršnjake iz Novog Pazara. Kada je semafor označio kraj susreta, rezultat je glasio 106:80 (29:17; 30:22; 26:17; 21:24).

Već u prvom poluvremenu Čačani su stavili do znanja rivalu da ne nameravaju da mu dopuste čak i da se ponada da može do bodova na gostovanju. Po okončanju prvog poluvremena, na svom kontu su imali suficit od 20 poena, tako da je bilo jasno u kom pravcu ide susret.

Pošto su se timovi vratili sa velikog odmora, Borac je nastavio da rešeta koš protivnika, pa je prednost još više porasla. Jedino u poslednjem delu igre Novi Pazar je uspeo da pruži kakav-takav otpor, ali tada je bilo kasno.

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Luka Andrić, koji je postigao 22 poena. Sledio ga je Matija Milošević sa 17, Pavle Nikolić je ubacio 13, dok su Đorđe Ćurčić i Konstantin Popović dodali po 10 poena.

Nakon 14 odigranih utakmica Borac ima skor od 13 pobeda i svega jedan poraz, tako da sa punim pravom zauzima prvo mesto na tabeli.

Već za sedam dana Borac će imati novi, daleko zahtevniji izazov. Naime, u 16. kolu ide na gostovanje Megi Mozzart, jednom od najozibljnijih konkurenata za šampionsko zvanje.

Borac: Erić 4, Mikavica 8, Kaplarević 2, Milošević 17, Veljović 2, Nikolić 13, Andrić 22, Radović 5, Ćurčić 10, Radojičić 8, Pantelić 5, Popović 10.

Novi Pazar: Jerebičanin 3, Paltasi Elbej 9, Kulundžić 20, Hajdinović, Milanović 7, Bukumirović 12, Milić 24, Radomirović, Skrijelj, Bronja 5.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography