U 20. kolu Roda juniorske lige Srbije izabranici Miloša Pejanovića ugostili su na parketu dvorane kraj Morave ekipu Konstantina. Još pre prvog sudijskog zvižduka bilo je jasno ko će na kraju susreta upisati dva boda. Naravno, Borac je opravdao ulogu apsolutnog favorita, a na koncu susreta rezultat je glasio 103:65 (37:11; 18:22; 26:17; 22:15).

Munjevit je bio start košarkaša Borca. Za svega pet minuta igre ubacili su rivalu 18 poena, a primili svega dva, tako da je to bio početak kakav se samo poželeti mogao. Ali ni drugi deo četvrtine nije se puno razlikovao. Doduše, jeste Konstantin postigao nekoliko koševa, ali oni nisu ni približno mogli da ugroze supermaciju Čačana, koji su krajem prvog dela meča došli do najvećih +28 (37:9).

Druga četvrtina nije donela puno promena na parketu dvorane kraj Morave. Borac je nastavio da sve konce igre drži u svojim rukama, pa je Konstantin imao malo, gotovo nimalo prostora za manevar. Istina, na momente su gosti iz Niša uspevali da pokažu zube favorizovanom domaćinu, ali to je bilo sve. Borac je do odlaska na veliki odmor zadržao veliki broj poena na svom kontu, tako da je mirne glave mogao da sačeka nastavak utakmice.

U nekoliko uvodnih minuta treće četvrtine nije se značajnije menjao odnos snaga među ekipama. Igralo se koš za koš, a to je više pogodovalo Borcu, koji je imao finu zalihu poena iz prvog poluvremena. Međutim, u drugoj polovini deonice Čačani su dodali gas, pa su došli do maksimalnih +32 (78:46). Ako je do tada postojao i tračak sumnje da Borac neće slaviti, tada je sve razrešeno. Bilo je i više nego očigledno da Konstantin ne može da parira silnim Čačanima.

Poslednji deo utakmice bio je stvar puke formalnosti. Borac je odličnom igrom tokom 30 minuta igre rešio pitanje pobednika, tako da Konstantin više nije imao čemu da se nada.

I nakon ovog kola Borac se nalazi na poziciji broj jedan, sa skorom od 17 pobeda i dva poraza. U narednom, 21. kolu Borac će otputovati u Novi Sad na megdan Vojvodini. Taj meč je na programu sledećeg vikenda.

Borac: Ćurčić 11, Mikavica 19, Kaplarević 18, Popović 6, Veljović 9, Nikolić 9, Andrić 7, Radović 4, Vasilijević 2, Radojičić 9, Pantelić 5, Erić 4.

Konstantin: Petrović 10, Pešić 2, Bulajić 4, Kovačević 3, Aranđelović 7, Marković 2, Petrović 16, Drašković 10, Milković 8, Pejović 3.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography