U okviru 3. kola Roda juniorske lige Srbije Borac je imao priliku da na domaćem parketu ugosti ekipi Aktavis Akademije. Utakmica odigrana u dvorani kraj Morave najbolje je izdanje pulena Miloša Pejanovića ove sezone. Naime, juniori čačanskog kluba održali su čas košarke vršnjacima iz Aktavis Akademije, koje su savladali rezultatom 103:54 (27:21; 18:17; 31:9; 27:7).

A nije delovalo da će biti tako, barem ne u prvih 20 minuta. Istina, Borac je uspeo da nakon 10 minuta košarke stekne prednost, ali ista nije iznosila previše poena. Tačnije, svega šest (27:21).

Drugi kvartal bio je još manje plodan po domaćina. Doduše, i drugi desetominutni deo meča završio je Borac u plusu, tako da je na veliki odmor otišao sa sedam poena više u odnosu na Aktavis Akademiju.

Međutim, pošto su se timovi vratili na parket sa velikog odmora, krenula je prava kanonada mladih košarkaša Borca. Pogađali su iz svih oružja, tako da su protivniku ubacili čak 31 poen, dok su primili svega devet, pa je već nakon pola sata košarke bilo jasno ko će u Čačku na svoj konto zabeležiti dva boda.

Ipak, ni poslednji deo utakmice Borac nije igrao sa spuštenim gardom. Štaviše, nastavio je da rešeta koš Aktavis Akademije, pa je i odsudni deo okončan u ogromnom plusu za domaćina.

Sve u svemu, zahvaljujući sjajno odigranom drugom poluvremenu Borac je duel okončao sa čak 49 poena više u odnosu na gostujući tabor.

Najbolji igrač u redovima Borca bio je Milošević sa 17 poena. Sledio ga je Andrić sa 14, Ćurčići su ubacili po 13, Popović je postigao 11, dok je Janković dodao 10 poena.

Trener juniorskog tima, Miloš Pejanović, ističe da je njegova ekipa odlično odigrala u drugom poluvremenu.

,,Loše smo ušli u utakmicu. Nismo dobro trčali i branili, a primili smo 38 poena, što je nedopustivo od ekipe kao što je Aktavis. Ali u drugom poluvremenu smo izašli na parket sa puno energije, što se odmah osetilo. Favoriti smo bili i pre utakmice, tako da smo očekivano pobedili. Čak su i svi igrači dobili svoje minute, tako da sam zadovoljan. Sledi nam gostovanje u Novom Pazaru, gde ćemo tražiti novu pobedu. A nadam se da ćemo uspeti da je ostvarimo“, rekao je Miloš Pejanović.

U sledećem, 4. kolu Borac će otputovati na gostovanje u Novi Pazar. Meč sa istoimenom ekipom zakazan je za naredni vikend.

Borac: Ćurčić 13, Mikavica 4, Kaplarević 8, Milošević 17, Veljović, Nikolić 7, Andrić 14, Stojadinović 4, Ćurčić 13, Popović 11, Radojičić 2, Janković 10.

Aktavis Akademija: Mirdžić 4, Gavrilović 17, Cekić 5, Krstić 4, Milenković 1, Ristović 3, Miljković 2, Simonović 1, Maksimović 2, Stojanović 7, Trako 6.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Dragan Jeković