U 6. kolu Roda juniorske lige Srbije košarkaši Borca ostvarili su prvu pobedu na parketu dvorane kraj Morave. U okršaju sa Marinosima iz Niša, a pred oko 200 gledalaca, slavili su prilično ubedljivo rezultatom 95:38 (17:10; 34:10; 26:11; 18:7).

U uvodnim minutima gledana je prilično ravnopravna košarka. Iako nije bilo očekivano, gosti su pružali dobar otpor favorizovanom domaćinu. Čak su na momente imali i minimalnu prednost. Međutim, to je potrajalo nekih pet minuta. U nastavku deonice Čačani su dodali gas, pa su poenima Petrovića uspeli da steknu prednost od 10 koševa (16:6), što je bio dotadašnji maksimum. Dobru igru Borca trener Marinosa želeo je da prekine minutom odmora. Donekle, taj potez je urodio plodom, jer su Nišlije smanjili zaostatak na jednu cifru.

Drugu deonicu Marinosi su započeli pogotkom za tri, pokazavši tako da ne žele da se predaju. Međutim, Borac je odgovorio na pravi način. Vezao je 10 koševa, pa je tako vratio dvocifreni suficit (27:13). Gosti od tog šoka nisu mogli da se oporave. Trudili su se, trener Marinosa je ponovo pozvao tajm aut, ali sve je to bilo slabe vajde. Borac je polako, ali sigurno, podizao prednost, koja je nakon poena kapitena Obradovića iznosila plus 23 (41:18). Za to vreme Marinosi su samo povremeno uspevali da urade nešto konkretno u napadu. Zbog očite dominacije Čačani su daleko zadovoljniji otišli na veliki odmor, sa ogromnom prednošću od +31, koja je dobrano ulivala sigurnost.

Odmah pošto je počela treća četvrtina Borac je nastavio sa započetim poslom. Bez milosti je punio koš rivala, pa je prednost samo rasla iz napada u napad. Nakon poena Nikolića, u samoj završnici kvartala, imao je domaćin ogromnih plus 46 (77:31). Bilo je očito da Marinosi, uprkos želji, prosto nemaju snagu ni kvalitet da se odupru protivniku.

Poslednji deo igre Marinosi su zaigrali za čast i obraz. Međutim, Borac im nije dozvolio da dostojno odu sa čačanskog terena. Uprkos tome što je trener Zlatanović pružio šansu igračima  koji je do sada nisu previše dobijali, nivo igre nije padao. Štaviše, na momente je razlika još više rasla, a na kraju susreta je dosegla i impresivnih +57. Sve u svemu, bilo je ovo najbolje izdanje juniora Borca u dosadašnjem delu sezone.

Trener juniora Borca Vladimir Zlatanović smatra da je ova utakmica model po kome njegov sastav treba da igra u nastavku prvenstva.

,,Još pre početka meča smo znali koliko će ovaj duel biti značajan za nas, naročito zbog dva poraza na domaćem parketu. Još od kvalifikacija za ovu ligu nismo igrali kompletni, a tako je bilo i danas, kada su nam falila dva igrača. Nekad disciplina, a nekad bolesti utiču na odabir tima, a danas je bilo svega. Ostaje da vidimo kako će biti u narednom periodu. Jako je bitno da 12 igrača koji izađu na parket pruže svoj maksimum. Ostaje nada da će naredne utakmice izgledati kao ova. Protiv Marinosa smo igrali borbeno u odbrani, iz toga je sledio dobar napad, tako da smo na kraju ubedljivo pobedili“, rekao je Zlatanović.

MVP igrač susreta, Boško Bumbić, ističe važnost ove pobede nakon nekoliko poraza.

,,Ovo je bitna pobeda na domaćem terenu, naročito nakon teškog poraza prošle nedelje u Nišu. Podigli smo se nakon poraza i pokazali smo da smo tim. Svih 40 minuta igrali smo veoma dobro. U narednom periodu ćemo dobro trenirati i pripremati se za naredne utakmice“, izjavio je Bumbić.

Borac: Ćurčić 3, Tutunović 20, Lazarević 10, Nikolić 6, Obradović 1, Mićović 8, Bumbić 12, Glišović 2, Zlatanović 6, Obućina 19, Petrović 4, Savić 4.

Marinos: Cvetković, Milentijević, Pavlović, Stepanović 2, Mišić 15, Milovanović 2, Stojanović, Tomović 2, Cvetanočić 5, Đorđević 8, Antunović 4.

Nikola Minović/KK Borac