U 15. kolu Roda juniorske lige Srbije Borac je na parketu dvorane kraj Morave ugostio Crvenu zvezdu mts. Na koncu susreta pobedu je na svoj konto upisao tim iz Beograda, koji je slavio rezultatom 54:72 (10:23; 14:14; 12:19; 18:16).

Vrlo energično oba tima ulaze u susret. Doduše, ništa manje se nije ni očekivalo od timova takvog renomea. Naročito su ekipe igrale dobru odbranu, dok je u fazi napada falilo bolje realizacije. Ipak, početak prve četvrtine karakteriše rezultatski egal. Istina, Zvezda je imala inicijativu i uglavnom je ona vodila, ali nije prolazilo mnogo vremena do izjednačenja. Međutim, sve se promenilo polovinom prve deonice kada je Zvezda serijom pogodaka stekla plus 12 (7:19), što je bilo najveće vođstvo jednog sastava do tada. Tek je Bačarević uspeo da prekine nalet gostiju dobrim prodorom. Zvezda nije posustala, već je do isteka prvog dela igre još više povećala suficit na 13 poena (10:23).

Borac je sa dve vezane trojke ušao u drugi kvartal. Bila je očita želja kod igrača Borca da se nešto promeni, pa je tim delovao daleko angažovanije. Međutim, kako Zvezda nije spustala nogu sa gasa, to nije previše uticalo na rezultat. Nakon entuzijazma viđenog na početku deonice Borac je krenuo polako da posustaje, pa su gosti vratili dvocifrenu prednost na svoju stranu semafora. Naravno, trener Pejanović je pozvao tajm aut kako bi razdrmao svoje izabranike. Ali Zvezda je nastavila u svom ritmu, pa je do odlaska na veliki odmor sačuvala značajnu prednost od 13 koševa (24:37).

Odličnim prodorom nakon ukradene lopte Obućina je započeo treću četvrtinu. Baš kao na početku druge deonice, Borac je igrao prilično energično i motivisano. Ali baš kao tada, nalet domaćina bio je kratkog maha. Uprkos silnom trudu Čačana, Zvezda je sve vreme imala prednost od dve cifre. Štaviše, dobacila je do najviše kote 22 (34:56). Naravno, Borac se svojski trudio da nešto promeni, ali avaj, to nastojanje ostade jalovo.

Poslednji deo utakmice Borac je zaigrao na sve ili ništa. Drugačije nije ni mogao, jer je zaostajao velikih 20 poena, a na trenutke i više. Međutim, osim želje nije pokazao ništa drugo. Istina, na momente je imao Borac svojih dobrih poteza, ali to prosto nije bilo dovoljno da se preokrene rezultat. Sve u svemu, Zvezda je zahvaljujući dobro odigranom meču osvojila dva vreda boda na gostovanju u Čačku.

Borac: Ćurčić 11, Mikavica 5, Raković, Zlatanović 6, Kaplarević, Nikolić 9, Andrić, Bačarević 7, Maričić 2, Obućina 8, Pantelić 2, Janković 2.

Crvena zvezda mts: Vukas 2, Gačić, Topić, Vujičić 7, Mihailović 11, Pavlović 1, Šaranović 12, Mišić, Matović 20, Topalović 5, Radojević, Branković 14.

Piše: Nikola Minović

Foto: Dragan Jeković