Juniorski tabor Borca pretrpeo je novi, šesti poraz u Roda juniorskoj ligi Srbije. Ovog puta, bolji od mladih Čačana bili su Užičani koji nastupaju za Slobodu. Na koncu susreta, semafor je pokazavivao rezultat u korist domaćina, a glasio je 75:70 (16:7; 13:22; 14:20; 15:9; 17:12).

Domaćin je odigrao dobro u prvoj deonici, pa je u tim momentima stekao solidnu zalihu koševa, a sveo je rivala na svega sedam poena. Međutim, usledio je adekvatan odgovor od strane Čačana, najpre u drugom kvartalu, što je kao rezultat imalo poravnanje rezultata na poluvremenu. Nije trio Borca ObućinaBačarevićZlatanović skidao nogu sa gasa ni u narednoj, trećoj četvrtini, koju je gostujući sastav takođe rešio u svoju korist. Ali je onda usledila četvrta deonica, koju je domaćin, donekle i očekivano, završio u svoju korist. Međutim, to nije bio dovoljno, jer je Borac nastavio da pruža silan otpor, pa je meč otišao u produžetak. A u dodatnom vremenu više sreće imala je Sloboda, koja je uspela da odbrani domaći teren i nastavi pobednički niz od ukupno sedam trijumfa.

Bio je ovo šesti negativan rezultat Borca u dosadašnjem delu takmičenja. Pored toga, mladi Čačani su tri puta bili pobednici. Sve u svemu, Borac se ovom trenutku nalazi na sredini tabele.

Najbolji igrač u redovima crveno-belog tima bio je Nemanja Obućina, koji je postigao 24 poena. Sledio ga je Andrija Bačarević sa 20 koševa, a dvocifreni su bili još i kapiten Đorđe Zlatanović sa 13, dok je Stefan Janković ubacio 10 poena.

Vuk Obradović, pomoćni trener u taboru Borca, smatra da je neodlučnost u ključnom delu meča kao rezultat imala poraz.

,,Težak poraz je iza nas. Moram priznati da je tokom meča bilo vidljivo neiskustvo naših igrača. Naročito u produžetku bili smo ,,meki” u momentima kada je trebalo da prelomimo utakmicu. Ipak, bez obzira na poraz, ovaj meč je bio dobar za gledanje. Naravno, Slobodi čestitam na odličnoj partiji i pobedi. Doduše, moram da kažem i to da smo mi pobedili, apsolutno ne bi bilo nezasluženo. Bilo kako bilo, ovaj duel moramo ostaviti iza sebe i svu snagu i koncentraciju usmeriti na naredne izazove“, izjavio je Vuk Obradović.

U narednom kolu juniori Borca ugostiće u dvorani kraj Morave novosadsku Vojvodinu. Taj meč je na programu za sedam dana, odnosno u narednu nedelju.

Sloboda: Bogićević 18, Marić, Anđić 2, Đurić, Milovanović, Aksentijević 12, Grujičić, Matić 19, Alajbegović, Radović, Blagojević 24.

Borac: Ćurčić, Raković, Krupniković, Zlatanović 13, Savić, Tasić, Andrić 3, Bačarević 20, Maričić, Obućina 24, Nikolić, Janković 10.

Tekst i foto: Nikola Minović