Tabor Miloša Pejanovića nastavio je pobedničko putešestvije po Roda juniorskoj ligi Srbije. Novi trijumf juniori Borca zabeležili su na gostovanju u Nišu, u okviru 9. kola, gde su bez previše muke savladali domaći Konstantin. Rezultat na koncu susreta je glasio 64:79 (5:23; 23:23; 12:19; 24:14).

Već u prvom kvartalu Čačani su stavili do znanja rivalu da su u Niš došli po pobedu. Ubacili su domaćinu 23 poena, a primili su svega pet, tako da je još u prvih 10 minuta bilo jasno u kom pravcu će se utakmica kretati.

Doduše, Konstantin je drugu četvrtinu odigrao bolje, pa je uspeo da zabeleži isti broj poena kao i Borac. Ipak, gosti su daleko zadovoljniji otišli na veliki odmor.

Po povratku iz svlačionica Borac je nastavio da radi dobar posao koji je započeo u prvom delu meča. Već nakon 30 minuta košarke bilo je očito da će Čačani slaviti.

U poslednjem delu susreta Konstantin je odigrao dobro, pa je uspeo da ga reši sa 10 poena u plusu. Ali to je bilo dovoljno samo da domaćin donekle sačuva obraz.

Najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Luka Andrić sa 19 poena. Takođe, on je imao i 10 ukradenih lopti. Sa dvocifrenim učinkom bili su još Matija Milošević, koji je ubacio 15, Stefan Janković je postigao 14, dok je Pavle Nikolić dodao 10 poena.

Sledi nekoliko nedelja pauze u Roda juniorskoj ligi Srbije. Novi duel Borac će imati u subotu 15. januara, kada će u dvorani kraj Morave dočekati Vojvodinu.

Konstantin: Miletić 5, Petrović 3, Pešić, Kovačević 17, Aranđelović, Tošić, Ćurčić 16, Kuzmanović, Minić 10, Drašković 8, Petrović 5, Asćetović.

Borac: Mikavica 3, Kaplarević 7, Milošević 16, Veljović 2, Nikolić 10, Andrić 19, Radović, Ćurčić 5, Radojičić 3, Vasilijević, Janković 14.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography