Juniorski sastav Borca uspešno je započeo novu sezonu! Na parketu dvorane kraj Morave savladao je dvocifrenom razikom užičku Slobodu. Nakon poslednjeg zvuka sirene rezultat je glasio 74:61 (20:15; 20:15; 18:21; 16:10).

U prvih 10 minuta susreta domaćin se poprilično trudio da nametne svoj ritam protivniku. Međutim, mladi košarkaši Slobode odlolevali su na pravi način, tako da razika nije bila znatna, svega pet poena.

Sledeći kvartal bio je preslikano izdanje prvog dela meča. Ipak, takav razvoj događaja išao je na ruku domaćinu, koji je na svoj konto upisao 10 poena više, što je moglo da u velikoj meri ohrabri juniore Borca pred nastavak susreta.

Pošto su se timovi vratili iz svlačionica, Sloboda je uzvratila na pravi način favorizovanom domaćinu. Štaviše, treću deonicu okončala je u svoju korist, pa je tako deficit svela na jednu cifru. Očekivalo se da Čačani reaguju.

Tako je i bilo! Borac nije želeo da dopusti iznenađenje, već je skupio svoje redove, pa je uzratio Užičanima istom merom. Tako je stavio tačku na pitanje pobednika u komšijskom derbiju. Čak je okršaj okončao sa 13 poena više.

Najefikasniji igrač u redovima Borca bio je Luka Andrić, koji je meč okončao sa 22 poena. Kod Čačana dvocifreni je bio još samo Simo Mikavica, a on je ubacio 13 poena. Što se tiče Slobode, najbolji je bio Matić, a utakmicu je završio sa 15 poena.

Miloš Pejanović, trener juniorskog sastava Borca, ističe da je zadovoljan izdanjem svojih pulena.

,,Pre utakmice nismo znali na kom nivou nam se nalazi forma, jer nismo igrali prijateljske utakmice zbog problema sa povredama igrača, a nismo imali ni kvalifikacioni turnir. Prvi meč odigrali smo upravo protiv Slobode, koja je dobra ekipa, a sastavljena je od igrača koji su izlazno 2003. godište. Dakle, stariji od naših košarkaša. Ali bez obzira na to, igrali smo dobro, naročito defanzivno. Doduše, procenat šuta za tri bio je malo slabiji, a da nije bilo tako, utakmica bi bila završena još ubedljivije. Sve u svemu, moram da budem zadovoljan, jer su momci odradili ono što smo zacrtali“, rekao je Pejanović.

U narednom kolu Borac će otići u Novi Sad, gde će ga dočekati domaći Star. Taj meč je na programu sledećeg vikenda.

Borac: Ćurčić 6, Mikavica 13, Kaplarević 4, Milošević 2, Veljović 4, Nikolić 6, Andrić 22, Stojadinović 8, Trifunović, Popović 2, Pantelić, Janković 7.

Sloboda: Marković 10, Marić 2, Anđić 7, Đurić 11, Mitrović, Dulović 3, Panić, Matić 15, Milovanović 3, Tešić, Nikolić 8, Šašaroga 2.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography