U 17. kolu Roda juniorske lige Srbije sastali su se domaći Borac i gostujući Dinamik. Izabranici Miloša Pejanovića ponovo su bili na visini zadatka, tako da su uspeli da odbrane domaći parket. Nakon 40 minuta košarke rezultat je iznosio 69:61 (22:10; 10:16; 18:17; 19:18).

Munjevito je Borac započeo susret, pa je preko svojih visokih igrača došao do mini-serije 7:0. Nakon više od dva minuta košarke i gosti su uspeli da poentiraju, čime su prekinuli krizu. Ali domaćin se nije dao poremetiti, već je nastavio da igra vrlo brzo i lepršavo, pa je ubrzo došao i do plus osam (11:3). To je bio alarm za trenera gostiju da zatraži prvi tajm aut. Potez nije doneo mnogo dobrobiti, jer su Ćurčići doneli svom timu prvu dvocifrenu prednost (15:3). Valja istaći da je fenomenalna odbrana Borca bila poprilično zaslužna za takav odnos snaga na terenu. Do konca prvog kvartala čačanski tim je u potpunosti kontrolisao susret.

Dobru igru iz prve Andrić je nastavio početkom druge deonice, pa je sa četiri vezana poena Borcu doneo +14 (26:12). Dinamik je, s druge strane, samo na momente uspevao da isparira domaćinu, pa je zbog toga konstantno bio u zaostatku 10 ili više poena. Doduše, pred kraj prvog poluvremena Dinamik je uspeo da smanji deficit na jednu cifru (28:23). Ali nakon brze reakcije trenera Pejanovića, koji je povukao svoje igrače na klupu, Borac je nastavio sa solidnom igrom, pa je do odlaska na veliki odmor zadržao kakvu-takvu zalihu koševa na svom delu semafora (32:26).

Dinamik je još krajem druge četvrtine osetio da može da se približi Borcu, pa je sa tom namerom ušao u treći kvartal. Malo po malo, topio je zalihu Čačana, pa je posle koša Dabovića prišao na svega koš zaostatka (32:30). Odgovornost u tim momentima preuzeo je stariji Ćurčić, koji je vezao pet poena, pa je Borac mogao malo da odahne. Ali predah nije dugo trajao. Dinamik je nastavio da stavlja domaćina na velike muke, jer je sve vreme držao priključak. Tek pred kraj trećeg dela igre Borac je sa par dobrih rešenja u napadu vratio prednost od dve cifre (48:38). Jedino što je Dinamik mogao bilo je da malo umanji protivnikov kapital.

Početkom odlučujućeg dela utakmice Borac je bio prinuđen da svim silama brani teško osvojenu razliku. A Dinamik je bio rešen da uvede meč u egal, pa je sa nekoliko dobrih napada došao na minus tri (52:49). Naravno, Pejanović je ponovo posegao za tajm autom kao prinudnim rešenjem. Reagovali su Radović i Andrić, pa su zaustavili nalet rivala. Trener Dinamika je pokušao da nešto promeni minutom odmora, ali su odmah uzvratili Ćurčići, koji su sa dve trojke ponovo vratili Borcu dvocifrenu prednost (62:51). Od te serije domaćina Dinamik se nije oporavio. Istina, trudio se do kraja, ali avaj, pokušaji su mu ostali jalovi. Sve u svemu, Borac je, uz nešto više truda nego inače, upisao još jednu pobedu u juniorskoj ligi.

Trener juniorskog tima Borca Miloš Pejanović ističe želju tima da regularni deo sezone okonča na prvoj poziciji.

,,Kao što je bilo i očekivano, utakmica je bila poprilično tvrda, jer je protivnik fizički izuzetno jak. Zbog neigranja Stefana Jankovića, našeg prvog centra, imali smo problem pod košem, jer Dinamik ima dva košarkaša preko 215 cm. Ali momci su ponovo pokazali karakter, što čine od početka sezone, tako da mislim da smo zasluženo pobedili. Nastavljamo u istom ritmu, imamo dva gostovanja. Rekao sam momcima da moramo pokušati da pobedimo sve utakmice do kraja, pa da u poslednjem kolu protiv Crvene zvezde odlučimo ko će biti prvak regularnog dela sezone“, izjavio je Miloš Pejanović.

Borac: Ćurčić 18, Simović, Kaplarević 2, Milošević 5, Veljović, Nikolić 4, Andrić 25, Radović 4, Ćurčić 9, Popović, Pantelić 2, Vasilijević.

Dynamic VIP PAY: Ristić 4, Stefanović 13, Živković 2, Ristić 13, Dronjak 11, Joksović 2, Dabović 8, Vukomanović, Živanović, Vojinović, Mali 2, Malešević 6.

Tekst i foto: Nikola Minović/Kablarnet.rs