U 10. kolu Roda juniorske lige Srbije u dvorani kraj Morave sastali su se domaći Borac i gostujuća Vojvodina. Na koncu sureta pobedu je, a u skladu sa očekivanjima, upisao tim Miloša Pejanovića, koji je slavio rezultatom 108:50 (31:15; 25:8; 29:14; 23:13).

Prilično ravnopravno su oba tima igrala u prva dva minuta, kako u odbrani, tako i u napadu. Iako je Borac imao inicijativu, Vojvodina se nije dala, već je pružala adekvatan otpor. Međutim, nakon što je Krupniković pogodio prvu trojku na meču domaćin se dodatno aktivirao. Usledili su koševi za tri Andrića, a zatim i Obućine, tako da je Borac munjevito stekao plus devet (15:6). Trener Vojvodine odmah je pozvao minut odmora kako bi zaustavio nalet Čačana. Ali taj potez nije uspeo, već je Borac u narednom napadu stekao prvu dvocifrenu prednost (18:6), a istu je uspeo da sačuva do okončanja prvog dela igre, pa čak i da je uveća (31:15).

Tek što je započeo drugi deo igre, Borac je nastavio sa započetom rabotom, odnosno sa rešetanjem koša Vojvodine. Iz napada u napad domaćin je uvećavao svoj suficit, a nakon koša Zlatanovića otišao je na +22 (37:15). Naravno, trener gostiju ponovo je posegao za jedinim mogućim rešenjem, odnosno tajm autom. Ali opet se ta ideja pokazala kao jalova. Borac je nastavio da dominira utakmicom, pa je čak dobacio do kote 33 (56:23). Sve u svemu, domaćin je odigrao odlično u prvih 20 minuta, pa je zasluženo vodio ubedljivom razlikom.

Borac je vrlo energično startovao u drugom poluvremenu, pa je svoju ionako veliku prednost vremenom dodatno uvećao na +52 (85:33). Sve konce igre domaćin je držao u svojim rukama, tako da Vojvodina nije tu puno mogla da učini. Samo je na trenutke uspevala da ,,pokaže zube“ rivalu. Ali to je bilo sve od gostujućeg sastava. Borac je suvereno vladao duelom.

Završna deonica bila je stvar puke formalnosti. Još u drugoj deonici domaći igrači su se dobrano odlepili, dok su u trećoj stavili tačku na pitanje pobednika. Vojvodina se svojski trudila da barem malo smanji ogroman zaostatak, kako bi se uzdignute glave vratila u Novi Sad. Ali Borac je nastavio da igra svoju igru, tako da je zadržao ogroman broj poena na svom kontu, pa je u velikom stilu okončao meč sa preko 100 ubačenih poena.

Miloš Pejanović kao bitnu činjenicu ističe da je juniorska ekipa krenula da podiže kvalitet svojih igara.

,,Čestitam igračima na pobedi i dobroj igri. Ovaj rezultat nije realan pokazatelj snaga ove dve ekipe. Ali poklopilo se da je Vojvodina odigrala najlošije do sada, a mi možda i najbolje. Bitno je da se podižemo iz utakmice u utakmicu. Imamo priliku da spojimo tri, četiri meča koja možemo da pobedimo i da se tako podignemo u gornji deo tabele“, rekao je trener juniora.

Ovog puta, najbolji igrač susreta bio je mlađi Đorđe Ćurčić, koji apostrofira dobar početak meča kao kljič pobede.

,,Ušli smo jako u utakmicu i nametnuli smo svoj ritam. Na kraju je to donelo rezultat. Želim da čestitam ekipi Vojvodine na fer i korektnoj igri. Ostaje nam još jedan meč sledeće nedelje, a pre pauze, koji ćemo pokušati da pobedimo“, izjavio je Đorđe Ćurčić.

Borac: Ćurčić 14, Raković 3, Krupniković 7, Zlatanović 14, Kaplarević 7, Savić 2, Andrić 10, Bačarević 13, Maričić 7, Obućina 18, Nikolić 6, Janković 7.

Vojvodina: Vučelja, Knezić 9, Šijačić 9, Ratković, Damjanović 17, Galonić, Ranđelović, Sekulović 2, Milkovski 5, Ilić 2, Lješković 4, Nikolić 2.

Piše: Nikola Minović

Foto: Dragan Jeković