U 7. kolu Roda juniorske lige Srbije košarkaši Borca izašli su na megdan ekipi Mege. Nakon 40 minuta košarke, ubedljivu pobedu je upisao domaći sastav, koji je trijumfovao rezultatom 97:58 (22:17; 22:13; 29:13; 24:15).

O dominaciji beogradskog sastava jasno svedoči podatak da je svaku četvrtinu okončao u svoju korist.

Nakon ovog poraza, juniorski sastav Borca ima skor od dve pobede i pet poraza.

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Đorđe Ćurčić sa 11 poena. U čačanskom taboru dvocifreni je bio još samo Nemanja Obućina, koji je postigao 10 koševa. Kod Mege istakao se Jović sa 30 poena.

U narednom kolu Čačani će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti Slogu Elite. Taj meč je na programu narednog vikenda.

Vuk Obradović, pomoćnik Miloša Pejanovića, kaže da je Mega bila dominantna u minulom susretu.

,,Čestitam ekipi Mege na više nego zasluženoj pobedi. Dobro je osetila i iskoristila mekoću i dekoncentrisanost naših igrača, pa je jasno pokazala zbog čega važi za najbolji tim u ligi. Mi nismo ispoštovali dogovor, bili smo preplašeni na terenu, a dozvolili smo previše lakih poena. Dopustili smo Megi da šutira čak 40 slobodnih bacanja na 21 napravljen faul, što jasno pokazuje da nismo bili mislima u utakmici. Ali nema mesta za tugovanje, idemo dalje, znanje i iskustvo se stiču i u ovakvim porazima od najjačih ekipa u takmičenju“, rekao je pomoćni trener u mlađim kategorijama Borca.

Obradović ističe veliku želju juniorskog sastava da se u narednoj rundi vrati na pobednički kolosek.

,,Sledeća utakmica protiv Sloge je dobra šansa da se popravimo i da pokažemo karakter posle teškog poraza. Potrudićemo se iz petnih žila da zabeležimo treću pobedu u ligi“, završio je Vuk Obradović.

Mega: Labović 8, Kompirović, Jović 30, Kobzisti 10, Milutinović 5, Vučurović 11, Đurišić 8, Avlijaš 6, Jonović 10, Obradović 3, Mirović 2, Đapa 4.

Borac: Ćurčić 8, A. Nikolić, Krupniković 6, Zlatanović 6, Kaplarević 2, P. Nikolić, Andrić 3, Bačarević 6, Maričić 5, Obućina 10, Vučićević 1, Ćurčić 11.

Tekst i foto: Nikola Minović