U okviru 7. kola Roda juniorske lige Srbije u dvorani kraj Morave sastali su se domaći Borac i gostujući Radnički 1950. Na koncu duela pobedu je, a u skladu sa očekivanjima, zabeležio tim Miloša Pejanovića, koji je slavio rezultatom 91:76 (25:24; 19:9; 27:25; 20:18). Ovim trijumfom Čačani su napravili dobru uvertiru pred narednu rundu, kada će na domaćem parketu ugostiti beogradski Partizan.

Suprotno predviđanjima, gosti su vrlo hrabro otvorili duel, pa su poprilično parirali silnom domaćinu. Štaviše, nakon poena Savića čak su i imali minimalno vođstvo (5:6). Međutim, od tog momenta Borac je zaigrao bolje, pa je vrlo brzo vratio prednost na svoju stranu. U nastavku susreta je poenima Ćurčića, mlađeg i starijeg, uspevao da drži prednost, koja istina nije iznosila veliki broj koševa. Egal stanje je portajalo do kraja prvog desetominutnog perioda.

Osokoljeni dobrom igrom u prvom kvartalu, gosti su nastavili da pružaju otpor domaćinu i na početku drugog dela meča. Čak su u nekoliko navrata ponovo i vodili. Borac je silan napor ulagao kako bi doveo stvari na svoje mesto. Polovinom druge četvrtine Čačani su uspeli ponovo da povedu (33:30). Na nekoliko minuta pre kraja prvog poluvremena Borac je dodao gas, pa je sa par dobrih rešenja u ofanzivi došao i do dvocifrenog vođstva (44:33). Kada se uzme u obzir u kom pravcu se kretao okršaj, domaćin je mogao da bude itekako zadovoljan rezultatom.

Pošto je započelo drugo poluvreme, obe ekipe su zaigrale poprilično energično. Borac se trudi da sačuva prednost od dve cifre koju je stekao krajem druge deonice, dok je Radnički nastojao da istu anulira. Polovinom deonice gosti su prišli na minus pet (55:50), što je bio alarm za trenera Pejanovića da pozove igrače na minut savetovanja. Međutim, gosti nisu prekinuli seriju, već su novim pogotkom za tri dodatno prišli rivalu. Borac je morao da uloži silan napor kako bi zaustavio protivnika. Krajem trećeg dela igre u tome je i uspeo, pa je posle 30 minuta košarke vodio sa zavidnih +13 (71:58).

Poslednji deo igre oba tabora su startovala sa po nekoliko promašaja, tako da više od dva minuta nije viđen koš. Tek je Andrić uspeo da zakucavanjem prekine loš niz. Iako ni Borac nije briljirao, ipak je uspevao da sačuva dvocifrenu prednost. A kako se meč neumitno bližio kraju, to je dodatno išlo na ruku Čačanima. Štaviše, nakon poena Miloševića i starijeg Ćurčića otišao je domaćin na najvećih +20 (82:62). Ako je postojala sumnja u to ko će da slavi na kraju meča, polovinom četvrte četvrtine je u potpunosti otklonjena. Borac je do kraja susreta igrao taman toliko da ne dozvoli neko iznenađenje. Posle ovog meča čačanski tim je, uz Crvenu zvezdu, jedini bez poraza u juniorskoj ligi.

Borac: Ćurčić 21, Radović 3, Kaplarević 3, Milošević 16, Veljović 1, Nikolić 11, Andrić 13, Stojadinović, Ćurčić 9, Popović 6, Radojičić, Janković 8.

Radnički 1950: Drobnjak 5, Savić 4, Živanović 6, Mirković, Glišović 30, Petković 4, Vidosavljević 3, Nikolić 6, Panišić 16, Arsenijević, Velojić 2.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography