U 13. kolu Roda juniorske lige Srbije u dvorani kraj Morave sastali su se domaći Borac i gostujući Star. Na kraju susreta, u skladu sa očekivanjima, ubedljivu pobedu je ostvario tim Miloša Pejanovića, koji je slavio rezultatom 82:62 (24:14; 18:14; 12:17; 28:17).

Malo neuobičajeno, ali meč je započeo sa nekoliko promašaja na obe strane terena. Loš niz prekinuo je Ćurčić pogotkom za tri. Njegov primer sledio je Milošević, a zatim je ponovo Ćurčić bio uspešan. Sve u svemu, bili su to dobri minuti za domaćina. Ipak, i gosti su znali da uzvrate, pa su preko Čičića postigli pet poena. Ali Borac je nastavio da dobro šutira van linije 6,75, pa je dodatno povećao prednost. To nije obeshrabrilo goste, koji su uspeli trojkom Bardaka čak da povedu (11:12). Odgovornost je preuzeo Milošević, koji je vratio prednost Borcu. U nastavku je domaćin munjevito vezao 10 poena, pa je prvu deonicu okončao pristojnom prednošću (24:14).

Drugi kvartal započeo je Veljović odličnim prodorom. Naravno, gosti su pokušali da uzvrate i rezultat ponovo vrate u egal stanje. Međutim, u tom naumu nisu bili uspešni. Štaviše, Borac je nakon koša Jankovića stekao najveću prednost od 14 poena (30:16). Istina, gosti su uzvratili mini-serijom 6:0, pa su smanjili deficit na jednu cifru (30:22). Ali to nije bilo ni blizu dovoljno da se ugrozi domaćin. Posle tajm auta trenera Pejanovića ekipa se sabrala, pa je preko Miloševića došla do novih poena. Od tog momenta Borac je ponovo preuzeo konce igre u svoje ruke, pa je na veliki odmor otišao sa suficitom od 14 poena (42:28).

Prilično energično su obe ekipe ušle u drugo poluvreme. Doduše, ravnopravna borba je više pogodovala Borcu, koji je posedovao zavidan kapital još iz prve dve četvrtine. Štaviše, nakon poena Andrića došao je domaćin do maksimalnih +18 (50:32). To je bio alarm za klupu Stara da zatraži minut odmora. Međutim, do neke bitnije promene nije došlo, pa je čačanski tim nastavio da diktira tempo. Jedino što je Star učinio bilo je da malo smanji zaostatak u odnosu na rivala.

Poenima Čičića na otvaranju poslednjeg dela meča Star je prišao na svega sedam poena manje (54:47). Da se protivnik još više ne približi postarao se Andrić pogotkom za tri. Već u sledećem napadu isto je učinio Nikolić, pa je Borac brzo i lako vratio dvocifrenu prednost na svoju stranu semafora. Od tog momenta Čačani su ponovo uspostavili kontrolu susreta, koju nisu ispustili do kraja. Naravno, na trenutke Star je uspevao da učini nešto dobro u napadu, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi domaćin. Sve u svemu, Borac je uspeo još jednom da opravda ulogu favorita i da upiše novu pobedu u juniorskoj ligi.

Trener juniorskog tima Miloš Pejanović nakon meča kratko je izjavio:

„Prvo želim da čestitam igračima Stara na jednoj požrtvovanoj i borbenoj utakmici. Što se tiče mojih igrača, čestitao bih u ovom trenutku samo na pobedi. Ne mogu da budem zadovoljan pristupom na današnjoj utakmici, kao ni igrom koju smo prikazali. Ali kvalitet je na našoj strani, pa smo uspeli da zabeležimo još jednu pobedu“, rekao je Miloš Pejanović.

Borac: Popović, Mikavica 5, Kaplarević 2, Milošević 18, Veljović 6, Nikolić 5, Andrić 15, Radović 2, Ćurčić 13, Radojičić 2, Pantelić, Janković 14.

Star: Rajković, Čičić 32, Stojković 1, Bulović 10, Šljuka 2, Mandić, Bardak 9, Ristić, Prentović 4, Aleksić 4.

Tekst i foto: Nikola Minović