Tabor Miloša Pejanovića večeras je započeo učešće na U19 turniru AdmiralBet ABA lige, koji se ovog petka i vikenda održava na Zlatiboru. Prvi rival mladim Čačanima u grupi A bila je ekipa Mege MIS, dobro poznati protivnik iz domaćeg takmičenja. Na kraju susreta, pobedu je zabeležio sastav iz prestonice, a rezultat je glasio 92:75 (27:15; 16:23; 27:19; 22:18).

Igrači u roze dresovima furiozno su započeli susret, odmah pokazavši da su došli po pobedu. Uspeli su da ubace 27 poena, dok je Borac prvi kvartal okončao sa svega 15 koševa.

Međutim, drugi deo utakmice Borac je uspeo da se stabilizuje, pa je uspeo da ozbiljno napadne protivnika. Štaviše, iz minuta u minut Čačani su bili sve bolji, pa su do odlaska na veliki odmor uspeli da priđu na svega pet poena zaostatka (43:38), što je bilo vrlo obećavajuće pred nastavak meča.

Pošto su se timovi vratili na parket iz svlačionica, nastupilo je egal stanje, koje je potrajalo do polovine deonice. Tada je Mega zaigrala nešto bolje, pa je ponovo došla do dvocifrene prednosti (54:43). U nastavku utakmice Borac je nekako uspeo da se organizuje, pa je zaustavio nalet rivala. Međutim, pred kraj kvartala Mega je ponovo dodala gas, pa je došla do najvećih +13 (70:57).

Odsudni deo utakmice Borac je krenuo vrlo motivisano i sa željom da što pre dođe u egal stanje. I odlično mu je krenulo, je je napravio seriju 8:0, pa je nakon tri minuta košarke prišao na svega pet poena zaostatka (70:65). Ali ubrzo se Mega vratila na svoj kolosek, pa je brzo vratila prednost od dve cifre. Ipak, Borac se nije predao, nego je uzvratio istom merom. Ipak, u završnom delu okršaja Mega je odigrala bolje, pa je utakmicu okončala pobedom.

Priliku za popravni juniori Borca imaće u nedelju, kada će ukrstiti koplja sa Mornarom-Barsko zlato. Taj meč je na programu u nedelju u 15:00.

Mega MIS: Milenković 8, Gačić 2, Jelavić 25, Đulović 15, Marković 26, Mušicki 7, Zečević, Nikolić, Dožić 1, Srzentić, Sibi 8, Milosavčević.

Borac Mozzart: Đ. V. Ćurčić 8, Vasilijević, Vujičić, Milošević 10, Veljović 2, Nikolić 28, Ivković 1, Đ. M. Ćurčić 8, Munitlak, Popović 9, Erić 6, Stojić 3.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Dragana Stjepanović