U okviru 10. kola Roda juniorske lige Srbije, na parketu Dvorane kraj Morave, sastali su se domaći Borac Mozzart i gostujuća Mega MIS. Bio je to okršaj dve ekipe iz samog vrha tabele juniorskog takmičenja, koje će i ove sezone, nema mesta sumnji, pretendovati za osvajanje šampionskog zvanja. Ali kako pobednik može biti samo jedan, ovog puta se lovorikama okitio tim Mege MIS, koji je slavio skorom 63:81 (17:18; 17:23; 16:15; 13:25).

Utakmica je počela prilično ravnopravno. Igralo se koš za koš, tako da je bilo jasno da timovi žele da procene trenutno raspoloženje za igru svog protivnika. Prvi je inicijativu imao Borac. Ali ista nije trajala dugo, jer je Mega umela da odgovori istom merom. A sve je to imalo za posledicu pravu rezultatsku klackalicu. Identično stanje potrajalo je do okončanja prvog kvartala.

Početak drugog dela duela bio je slika i prilika starta prvog. Taman što bi jedan tabor uspeo da spusti loptu na dno mrežice, drugi bi koliko u sledećem napadu učinio isto. Zbog toga se odnos snaga nije bitnije menjao nekoliko minuta. Međutim, Mega je u drugoj polovini deonice dodala gas, pa je došla do plus 13 (26:39), a to je bilo najveće vođstvo koje je jedan tim posedovao. Borac je, razume se, želeo da odmah prekine nalet rivala. Donekle, u tome je uspeo, jer je do odlaska na veliki odmor uspeo da prepolovi deficit (34:41).

U drugo poluvreme bolje je ušao sastav Mege, koji je serijom 4:0 ponovo došao do dvocifrene prednosti. Borac nije mnogo čekao, već je ubrzo odgovorio preko nekolicine košarkaša, pa je prišao na samo minus tri (43:46). Na taj način je ponovo bio u igri, pa su gosti morali da traže tajm aut. U nastavku susreta ponovo su Beograđani prednjačili, ali njihov kapital nije bio veliki, svega nekoliko poena. To je Čačanima ulivalo nadu da mogu do preokreta, a za to su imali na raspolaganju još 10 minuta.

Odsudni deo utakmice Borac je bio primoran da zaigra na sve ili ništa, jer je bio u deficitu u odnosu na Megu. Ali gosti su bolje počeli, pa su dodatno povećali svoje rastojanje. Štaviše, posle tri minuta nadmetanja, ponovo su vodili sa dvocifrenim brojem poena (52:62). Naravno, Borac nije imao nameru da se preda, već je grčevito pokušavao da uhvati korak za rivalom. Mega je, ipak, iz minuta u minut bila sve bliža pobedi, jer nikako nije želela da ispusti kapital koji je stekla još u drugoj deonici. Na kraju, u svojoj nameri su gosti i uspeli, pa su se iz Čačka vratili kući sa dva vredna boda.

Najbolji pojedinac u redovima Borca Mozzart bio je Matija Milošević sa 15 poena. Dvocifreni učinak imali su još samo Pavle Nikolić i Đorđe M. Ćurčić, koji su postigli po 13 poena. Kod Mege MIS istakao se Đulović sa 19 poena.

Sledeći izazov mladi Čačani će imati već u nedelju. Novi rival biće Sloboda, a meč u Užicu zakazan je za 22. januar, dok je početak planiran za 13:00.

Borac Mozzart: Bojović, Vasilijević, Bugarčić 7, Milošević 15, Veljović, Nikolić 13, Ivković 5, Ćurčić 13, Munitlak 2, Medić, Erić 6, Stojić 2.

Mega MIS: Šipčić 2, Gačić, Savanović, Đulović 19, Marković 16, Mušicki 5, Kroflić 5, Zečević 3, Dožić 12, Srzentić 2, Sibi 11, Milosavčević 6.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography