Juniorski tabor Borca večeras je započeo svoje učešće na U19 turniru AdmiralBet ABA lige. Prvi izazov izabranici trenera Miloša Pejanovića imali su protiv Studentskog centra, jednog od članova grupe B. Nakon 40 minuta silne borbe, pobedu je na svoj konto zabeležio sastav iz Podgorice, koji je slavio skorom 79:73 (18:11; 16:21; 20:26; 25:15).

U prvih 10 minuta tim iz Podgorice se pokazao kao bolji sastav. Sve vreme mu je polazilo za rukom da kontroliše rezultat, tako da nije bilo puno trzavica. Čačani su uspeli da u nastavku odgovore na adekvatan način, pa su zaigrali značajno bolje u drugom kvartalu. To je kao posledicu imalo da su se poprilično približili protivniku, tako da su na poluvremenu zaostajali samo dva poena (34:32).

Kada su sudije dopustile da krene drugo poluvreme, Borac je startovao još bolje nego u prethodnoj četvrtini. Nije prošlo dugo, a uspeo je da preuzme vođstvo (40:42). Od tog momenta, pa do okončanja trećeg dela igre, na snazi je bila rezultatska klackalica, tako da niko nije uspeo da se nametne kao lider. Jedino što je Borac uspeo bilo je da stekne kakvu-takvu prednost (54:58).

Odsudni deo susreta bolje je odigrao tim iz prestonice Crne Gore. Iako je Borac vodio u početku, Studentski centar je uspeo prvo da prevede rezultat, a zatim da u završnici ima više sreće i tako ostvari prvi pobedu na turniru.

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Nikolić sa 19 poena. Popović je postigao 15, Ivković 12, dok je Ćurčić dodao 11 poena. Kod Studentskog centra posebno se istakao Mirković sa 33 poena.

Novi izazov i priliku za prvu pobedu Čačani će imati već sutra, kada će se sastati sa ekipom Dubai BC. Taj meč je zakazan za sredu u 16:30.

SC Derby: Sudar 8, Đurović 6, Đukanović 6, Pepić, Ivančević, Hrelja 2, Ašanin 2, Martinović, Čičić 15, Todorović 7, Kažić, Mirković 33.

Borac Mozzart: Vasilijević 9, Bugarčić, Radović 5, Đekić, Ivković 12, Nikolić 19, Krunić, Medić 2, Nikolić, Popović 15, Ćurčić 11, Petrović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Dragana Stjepanović