U odloženom meču 3. kola Roda juniorske lige Srbije izabranici Miloša Pejanovića odigrali su svoj prvi duel u 2023. godini. Protivnik je bio subotički Spartak, a utakmica je odigrana na parketu Dvorane kraj Morave. Posle 40 minuta košarke, pobedu je zabeležio domaći sastav, a skor je glasio 81:62 (20:10; 21:15; 27:24; 13:13). Posle devet odigranih susreta Borac Mozzart je, uz Megu MIS, jedini tabor koji nije doživeo gorčinu poraza.

Prvi desetominutni period utakmice protekao je apsolutno u znaku domaćina. Borac je već sa početnom serijom 7:0 nagovestio u kom pravcu će se kretati susret. Naravno, Spartak je pokušao da odgovorio na adekvatan način, ali Čačani su produžili sa dobrom igrom, pa su po okončanju startog kvartala imali na svom kontu finih 10 poena (20:10).

Tamo gde je stao u prvom, Borac je nastavio u drugom delu namenjenom za igru. Iz minuta u minut domaći sastav je povećavao rastojanje u odnosu na rivala, pa se na samom kraju deonice zaustavio na koti 16 (41:25). Ako se po jutru dan poznaje, čačanski tim je bio velikim korakom blizu pobede. Ustalom, ništa drugo se nije ni moglo očekivati.

Kada su se timovi vratili na parket nakon pauze, Spartak je izašao na teren sa namerom da nešto promeni. Ali pošto se Borac pitao za sve, ta namera ostala je jalova. Štaviše, kako je vreme prolazilo, domaćin je bio sve bliži trijumfu. A kada je prošlo 30 minuta košarke, Borac je imao velikih +19 (68:49).

Završni deo susreta bio je stvar puke formalnosti. Borac je za tri četvrtine rešio nedoumicu ko će prisvojiti dva boda, tako da nije bilo prostora za neku promenu. A čak je domaći sastav uspeo da pređe cifru od 20 poena, tako da je stvar bila potpuno jasna. Do okončanja utakmice Spartak je imao snage jedino da malo smanji deficit i tako donekle spase obraz. Sve u svemu, juniori Borca su odigrali još jedan dobar meč, tako da su apsolutno zasluženo slavili.

Najbolji pojedinac u redovima Čačana bio je Nikolić sa 22 poena. Dvocifreni učinak imali su još Ćurčić, koji je ubacio 12, dok je Popović dodao 11 poena. Kod gostiju istakao se Burda sa 18 poena.

Takmičenje će zvanično biti nastavljeno u sredu 11. januara, a Borac Mozzart će u okviru 10. kola dočekati Megu MIS, direktnog konkurenta za poziciju broj jedan.

Borac Mozzart: Bojović 4, Vasilijević 1, Bugarčić 5, Erić, Veljović 8, Nikolić 22, Ivković 3, Ćurčić 12, Munitlak 8, Popović 11, Dragićević 2, Medić 5.

Spartak Office Shoes: Nagulić 3, Čičić 7, Tomić, Burda 18, Šarenac 13, Radojičić 2, Knežević, Mandić, Culum, Kojić 15, Janković 4.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography