Tabor koji sa klupe predvodi trener Miloš Pejanović danas je u popodnevnim časovima odmerio snagu protiv ekipe Falcons Academy Dubai. Čačani su imali želju da nakon jučerašnjeg poraza u susretu sa Studentskim centrom izađu na staze pobednika. Posle 40 minuta kvalitetne borbe i nadmetanja u tome su i uspeli, tako da je trijumf završio u njihovim rukama. A što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 88:76 (15:20; 27:26; 22:11; 24:19).

U prvih 20 minuta gosti su bili tim koji je imao inicijativu i vođstvo. Doduše, nije iznosilo previše poena, svega četiri na poluvremenu (42:46), ali je ipak ulivalo kakvu-takvu sigurnost.

Međutim, kada su se ekipe vratile na parket posle velikog odmora, Borac je pokazao zašto nosi titulu vicešampiona Srbije. Zaigrao je onako kako samo on zna i ume, pa je prvo preveo rezultat u svoju korist, da bi zatim iz minuta u minut povećavao svoj kapital. Pored odličnog napada, odbrana je takođe bila impresivna, tako da su Čačani primili mali broj poena, tako da su nakon 30 minuta imali finu prednost.

Poslednji deo utakmice potpuno je protekao u kontroli igre od strane Borca. Iako je rival pokušavao da nekako promeni odnos snaga na parketu, Čačani to nisu dozvolili, tako da su potpuno zasluženo uspeli da ostvare prvu pobedu na juniorskom ABA turniru.

Lider ekipe ponovo je bio Pavle Nikolić, koji je postigao sjajnih 29 poena. Konstantin Popović je takođe bio prilično efikasan, a ubacio je protivniku 21 poen. Dvocifreni učinak imao je još Uroš Ivković, koji je meč završio sa 14 poena.

Poslednji susret u grupi B mladi Čačani će odigrati sutra, a rivali će im biti vršnjaci iz Crvene zvezde. Taj okršaj je zakazan za 17:30.

Borac Mozzart: Vasilijević 2, Bugarčić 3, Radović 3, Marić, Ivković 14, Nikolić 29, Krunić 6, Medić 2, Nikolić 1, Popović 21, Ćurčić 7, Petrović.

Falcons Academy Dubai: Tabet, Tofoski 14, Alšaiba, Trifonas 5, Alrašidi 7, Linder 17, Vlajić 20, Lindsi, Darivala, Huari 3, Manolopulos 6, Riabov 4.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Dragana Stjepanović