Jedna od utakmica 17. kola Roda juniorske lige Srbije odigrana je u Dvorani kraj Morave, gde je domaći Borac Mozzart odmerio snagu i košarkašku veštinu sa gostujućim Konstantinom. Kada je stavljena tačka na navedeni susret, pobeda je završila u rukama pulena Miloša Pejanovića, koji su slavili rezultatom 86:73 (21:24; 19:13; 27:13; 19:23).

Pomalo neočekivano, ali bolji početak imao je Konstantin, koji je došao do mini-serije 6:0, što ga je dobrano osokolilo. Posle tri minuta bez koša i domaćin je preko Nikolića uspeo da spusti loptu na dno mrežice. Ali to nije mnogo poremetilo goste, koji su posle novih poena Draškovića dodatno povećali rastojanje (2:11). Zbog svega navedenog trener Pejanović je morao da pozove prvi tajm aut na susretu. U nastavku je Borac došao do nešto bolje igre, ali je ipak bio prinuđen da čitavu četvrtinu kaska za rivalom, koji je konstantno vodio.

Start druge deonice bio je berićetniji po Borac. Bugarčić je uspeo da veže pet poena, tako da je priredio preokret u korist svog tima. Razume se, Konstantin je imao spreman odgovor, tako da je u nastavku utakmice vođena prava egal borba po čitavom parketu. Taman što bi jedan tim poveo, drugi bi već u sledećem napadu poravnao skor, ili bi pak preveo rezultat na svoju stranu. Takav odnos snaga potrajao je do odlaska na veliki odmor, tako da je na pomolu bilo izuzetno zanimljivo drugo poluvreme.

Kada su sudije dopustile da započne treći deo okršaja, Borac je preuzeo nešto veću inicijativu, pa je koševima nekolicine igrača, posebno Bugarčića i Ivkovića, došao do plus 11 (52:41). Bilo je to najveće vođstvo domaćina u dotadašnjem delu susreta i prvo dvocifreno. Jasna je bila želja Čačana da na vreme prelome meč u svoju korist. S druge strane, Konstantin nikako nije uspevao da nađe rešenje za igru rivala. A Borac je to obilato koristio, pa je čak dodatno povećao svoj kapital, a zaustavio se na koti 18 (67:49). Bilo je i više nego očito u kom pravcu se kreće utakmica.

Odlučujući deo susreta bio je stvar puke formalnosti, barem što se tiče domaće ekipe. Borac je sjajnom igrom u trećoj deonici stavio tačku na pitanje pobednika, tako da je u poslednjih 10 minuta igrao taman toliko da drži Nišlije na pristojnom rastojanju, kako bi meč bez problema priveo mirnom kraju.

Ubedljivo najbolji pojedinac u taboru Borca Mozzart bio je Bugarčić sa 23 poena. Dvocifreni učinak imali su još Nikolić i Erić, koji su postigli po 11, kao i Ivković, koji je ubacio 10 poena. Kod Konstantina istakao se Drašković sa 20 poena.

U sledećem, 18. kolu, Borac Mozzart će gostovati Žitko Basketu. Taj meč je planiran za naredni vikend.

Borac Mozzart: Bojović, Bugarčić 23, Radović 1, Dragićević, Veljović 3, Nikolić11, Ivković 10, Ćurčić 8, Munitlak 5, Popović 6, Erić 11, Stojić 8.

Konstantin: Đorđević, Stanojević, Tasković 5, Ćirić 13, Aranđelović 1, N. Petrović 9, I. Petrović 19, Kuzmanović, Pejović, Drašković 20, Savić 6.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography