U sastavu 15. runde Roda juniorske lige Srbije izabranici Miloša Pejanovića dočekali su na svom parketu vršnjake iz tabora Zemuna. Mladi Čačani su težili novom trijumfu, kako bi ostali u trci za jedno od vodećih mesta na tabeli. Na kraju, trud im se isplatio, jer su slavili skorom 88:75 (21:22; 27:14; 17:13; 23:26).

Meč je bolje počeo po domaćina, koji je preko Bugarčića brzo došao do pet poena. Zatim su usledili koševi Ivkovića i Popovića, tako da je Borac imao dobar start. Međutim, uskoro se i Zemun stabilizovao, pa je odgovorio adekvatnom merom. Štaviše, posle koša Višnjića uspeo je da povede (10:12), pa je klupa Čačana tražila tajm aut. Do okončanja prvog kvartala vođena je ravnopravna borba, u kojoj niko nije bio iznad suprotnog tabora, već je vladao egal.

Učinkovitu igru sa kraja prve Vasilijević je nastavio početkom druge deonice, pa je vratio prednost svom timu (30:26). Zemun je pokušao da ponovo preuzme prednost, ali Borac je odoleo. Čak je koševima Radovića i Bugarčića povećao suficit na 11 poena (38:27). Gosti nisu imali spreman odgovor na dobru igru Čačana, zbog toga su bili prinuđeni da kaskaju. Međutim, krajem četvrtine, došlo je do volšebnog naleta Zemunaca, koji su preko Đurića prišli na minus tri (38:35). Borac je imao spreman odgovor, tako da je do odlaska na veliki odmor pobegao na kotu 12 (48:36).

Kada je krenulo drugo poluvreme, Borac je nastavio da radi kvalitetan posao koji je započeo krajem drugog kvartala. Bio je sposoban da drži rivala na pristojnoj distanci, tako da je duel bio u mirnim vodama. Štaviše, vremenom su Čačani i povećali distancu, a stali su na +21 (58:37). Vladao je utisak da je Borac slomio otpor Zemuna, koji nije bio u stanju da zaustavi marš protivnika ka trijumfu.

Završni deo susreta Borac je odigrao onako kako se od njega očekuje, a sve u cilju da ne dopusti rivalu ni tračak nade u mogući preokret. Sve vreme su Čačani držali Zemunce na pristojnoj distanci, tako da nije bilo nedoumice oko toga ko će na svoj konto upisati dva boda. A kada je zvuk sirene označio kraj susreta, pobeda je zasluženo završila u rukama domaćih košarkaša.

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Bugarčić sa 20 poena. Pratio ga je Radović sa 19, Ivković je ubacio 12, dok u Vasilijević, Popović i Ćurčić dodali po 10 poena. Kod Zemuna istakao se Višnjić sa 24 poena.

Posle ove pobede, Borac ima skor od osam pobeda i sedam poraza. Sledeće kolo mladi Čačani će gostovati u Kraljevu, gde će ih ugostiti Sloga. Taj duel je planiran za sledeći vikend.

Borac Mozzart: Vasilijević 10, Bugarčić 20, Marić, Nikolić 5, Ivković 12, Radović 19, Krunić 2, Aleksić, Klenkovski, Popović 10, Ćurčić 10, Petrović.

Zemun Borac: Višnjić 24, Simić, Stanković 2, Tasovac 3, Dragović 4, Santai 14, Bodrožić 3, Arsenović, Stuparušić 7, Zapčevski, Janjić, Đurić 18.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Sava Gucunski