Nakon prvog tima, koji se već dve nedelje dobrano sprema za predstojeću sezonu, i juniorski tabor Borca je prošle sedmice započeo sa pripremama. Da podsetimo, od nedavno je kormilo tima preuzeo Dejan Tomić, trener bogatog košarkaškog isksutva, koji je decenije proveo u Čačku što kao igrač, a zatim i kao trener. Njegovo znanje i iskustvo imaće ogroman značaj za mlade i talentovane igrače iz grada na Moravi koji godinama unazad beleže zapažene rezultate.

Dejan Tomić smatra da je primarni cilj prve nedelje bio da se dobro upozna sa timom koji mu je dodeljen.

,,Prošla je jedna nedelja od kako smo krenuli sa pripremama. Cilj je bio, pre svega, da se dobro upoznam sa igračima, jer ranije nisam imao priliku da radim sa njima. A naravno, i da se mladi igrači upoznaju sa mojim načinom rada”, rekao je Tomić.

Pripreme se, zbog situacije koja vlada u zemlji, odvijaju na nešto drugačijem planu nego što je to običaj.

,,Zbog specifične situacije u kojoj se nalazimo pripreme praktično provodimo po nekom režimu u kom je, pre svega, prioritet da se zaštitimo od virusa, odnosno da ispoštujemo epidemiološke mere. Koliko smo mogli, mi smo preduzeli sve da se zaštitimo. Ipak, uprkos nezgodnoj situaciji, mi smo već  odradili prvu nedelju treninga“, izjavio je Tomić.

Strateg Čačana kaže da je već upoznao sastav koji mu je na raspolaganju.

,,Znam sve igrače, a imam praktično i sve potrebne informacije o njihovim karakteristikama i igračkim sposobnostima. Moram reći da sam se vrlo brzo uverio u podatke koje sam imao i da sam već analizirao kvalitet tima koji mi je na raspolaganju“, dodao je Tomić.

Prošlogodišnji kapiten juniorskog tima Borca Vuk Obradović veruje da će uprkos situaciji tim biti spreman za sve izazove.

,,Prošlogodišnji juniorski tim je svoj mandat završio u martu. Pauza je bila duga, a uz mali prekid traje još od polovine marta. Bez obzira na sve, juniorski sastav je u ponedeljak 3. avgusta započeo pripreme za narednu sezonu. Na veliku žalost, ne spremamo se u hali kraj Morave, već u sali Specijalne škole. Moram da naglasim da je svaki igrač željan dokazivanja i napredovanja. To je glavni ključ za cilj koji smo postavili. Preciznije, da se na kraju sezone okitimo medaljom”, kazao je Obradović.

On je uveren da će uz novi stručni štab doći i uspesi.

,,Nadam se da ću iskustvo koje sam stekao prošle sezone kao kapiten ove godine iskoristiti na pravi način. Pored Nemanje Obućine i Đorđa Zlatanovića, koji su takođe prošle godine bili deo juniorskog tima, pokušaću da pomognem mlađim saigračima. Pored novih igrača u ekipi juniorskog uzrasta, tu je i novi stručni štab, koji će predvoditi Dejan Tomić. Verujem da će on svojim znanjem i ogromnim iskustvom pomoći da napredujemo i da na taj način ostvarimo sve ciljeve. Takođe, on će imati pomoć Nikole Maslarevića, trenera koji je sastavio generaciju 2002/03. i čije će znanje biti od velikog značaja”, napomenuo je Vuk Obradović.

Odlične partije u dresu Borca prošle godine beležio je korpulentni Nemanja Obućina, koji će i ove sezone, sasvim sigurno, biti jedan od glavnih oslonaca tima trenera Tomića.

,,Kao uvek do sada, od svojih saigrača, kao i od sebe samog, očekujem  napredak iz meseca u mesec, iz utakmice u utakmicu. Ukoliko budemo radili punom parom i davali sve od sebe, verujem da ćemo biti odličan takmičarski sastav”, reči su Obućine.

Mladi košarkaš iz grada na Moravi samouvereno poručuje:

,,Ne krijemo da su nam ambicije visoke, kao i svake sezone, jer tim renomea kao što je Borčev ništa manje ne zaslužuje. Uvek smo se  trudili svim silama da budemo rame uz rame sa beogradskim ekipama, a nadam se da ćemo ove sezone napraviti korak više. Sve u svemu, ukoliko se budemo maksimalno trudili, verujem da ćemo konačno uspeti da uzmemo medalju”, zaključio je Nemanja Obućina.

Piše: Nikola Minović

Foto: Nikola Janjić