KK Borac Mozzart nedavno je dobio specijalnu pozivnicu da se svrsta u društvo probranih juniorskih ekipa koje će od 21. do 28. avgusta uzeti učešće na ,,Kupu prijateljstva“ u Moskvi.

Reč je o tradicionalnoj sportskoj manifestaciji koju organizuje Košarkaška federacija grada Moskve, a učešće ostvaruju ekipe koje u svom rosteru imaju igrače starosti do 18 godina.

Pored Borca Mozzart, poziv na ovaj kup je dobila i Crvena zvezda Meridianbet. Dakle, Srbija će imati dva predstavnika.

Uključujući Čačane i Beograđane, u Moskvi će se još takmičiti i tim Moskovske košarkaške asocijacije, zatim juniori CSKA, Himkija i Zenita.

Biće ovo velika čast, ali i lepa provera za tim Miloša Pejanovića, vicešampiona države, ekipu koja godinama beleži zaista sjajne rezultate na domaćem planu.

,,Od 21. do 28. avgusta bićemo u Moskvi. Dobili smo poziv da učestvujemo na turniru zajedno sa CSKA, Zenitom, Himkijem, reprezentacijom moskovskog regiona i Crvenom zvezdom. Termin je malo specifičan, nije dobro vreme za turnir, ali potrudili smo se da se što bolje pripremimo, tako da verujem da ćemo dostojno predstaviti svoj klub”, rekao je Miloš Pejanović, šef struke juniorskog sastava.

Vredno je pomenuti da će KK Borac Mozzart, pored glavnog trenera juniorskog tima Miloša Pejanovića i njegovog pomoćnika Lazara Gojkovića, u Moskvi predstavljati legenda kluba Mirko Drobnjak, u svojstvu vođe puta, kao i doktor Zoran Antonović, ugledni čačanski i klupski lekar.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography