U okviru 7. kola Roda juniorske lige Srbije sastav koji predvodi Miloš Pejanović ugostio je ekipu Žitko Basketa. Kada je zvuk semafora označio kraj susreta, pobedu je, u skladu sa očekivanjima, upisao domaći sastav, a rezultat je glasio 90:69 (26:15; 28:18; 20:19; 16:17).

Već u prvih 10 minuta igre Borac je pokazao kakav potencijal poseduje. Uspeo je da se nametne kao tim koji vodi igru, tako da je odmah stavio do znanja protivniku da neće imati čemu da se nada u Dvorani kraj Morave. Uostalom, i rezultat je pokazivao rečenu konstataciju. Kada je okončan prvi deo meča, Čačani su imali +11 na svom kontu, tako da je to bio zaista lep početak.

Na samom početku drugog kvatala Žitko Basket je donekle zapretio Borcu, ako može tako da se kaže, jer je pose nekog vremena smanjio deficit na jednu cifru (26:17). Ali da ne dođe do još većeg primicanja rivala postarao se Nikolić, koji je vezao četiri poena i tako je vratio značajnu sumu poena na konto svoje ekipe. U nastavku susreta igrači Borca su se raspucali, pa su iz minuta u minut povećavali rastojanje u odnosu na goste. Na samom kraju deonice, a posle koša Veljovića, došli su do najvećih +21 (54:33). Dominacija domaćina bila je potpuna!

Kada su sudije dopustile da krene drugo poluvreme, Borac je nastavio da radi dobar posao koji je započeo u prvih 20 minuta. Vreme je prolazilo, a Žitko Basket nije uspevao da parira na ravnoj nozi snažnijem rivalu. Štaviše, posle pet minuta igre, domaćin je došao do kote 28 (69:41). Ako je pre toga gostujući sastav gajio nadu da može do iznenađenja u Čačku, tada mu je postalo jasno da to nije moguće. Borac je sve konce igre držao čvrsto u svojim rukama, tako da nije bilo prostora za promenu stanja. Jedino što su gosti mogli bilo je da malo smanje deficit.

Poslednja četvrtina susreta kraj Morave bila je puka formalnost. Borac je u prvih pola sata osigurao pobedu, tako da je igrao taman toliko da čuva svoj stečeni kapital. A čak je uspeo da konstantno ima 20 i više poena prednosti, tako da je utakmicu sigurno okončao u svoju korist, ostvarivši tako šestu pobedu u sezoni.

Najbolji pojedinac u redovima Borca Mozzart bio je Milošević sa 14 poena. Sa dvocifrenim učinkom sledili su ga Vasilijević, koji je postigao 13, dok su Veljović i Popović dodali po 11 poena. Kod Žitko Basketa istakao se Đorđević sa 19 poena.

U narednom, 8. kolu, Borac Mozzart će ponovo igrati na domaćem parketu. Protivnik će biti beogradski Partizan, a taj duel je planiran za sledeći vikend.

Borac Mozzart: Bojović, Vasilijević 13, Vujičić 2, Milošević 14, Veljović 11, Nikolić 6, Ivković 3, Ćurčić 9, Munitlak 6, Popović 11, Stojić 7, Bugarčić 8.

Žitko Basket: Vesković 2, Ogrizović 5, Bogdanov 4, Milošević 2, Ostović 6, Mitrović 18, Lazarević, Ječmenica 2, Dimitrijević 9, Đorđević 19, Petrović 2.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography