Juniorski sastav Borca večeras je odigrao svoj poslednji duel u grupi B U19 turnira AdmiralBet ABA lige. Protivnik momcima iz grada podno Ovčara i Kablara bili su igrači Crvene zvezde, koji su se, baš poput Čačana, nalazili na skoru 1-1. Dakle, meč je odlučivao ko će zauzeti drugo mesto u grupi. A kada je zvuk sirene označio kraj susreta, pobeda je završila u rukama tima iz Čačka, koji je slavio rezultatom 63:65 (9:18; 25:20; 10:14; 19:13).

Pomalo neočekivano, u prvih 10 minuta viđeno je srazmerno malo koševa. To donekle čudi, ako se uzme u obzir renome ekipa. Ipak, Čačani su bili nešto zadovoljniji, jer su sve vreme uspevali da drže kakvo-takvo vođstvo. A pred kraj deonice su dodali gas, pa su isto povećali na finih devet poena (9:18).

Za razliku od prvog, u drugom kvartalu Crvena zvezda je imala veću inicijativu. Nije prošlo mnogo, a stigla je na poen zaostatka (21:22). Nije trebalo puno sačekati na reakciju Borca. U drugom delu četvrtine Čačani su dodali gas, pa su čak došli do dvocifrene prednosti (26:36). Ipak, u završnici poluvremena Beograđani su imali snage da ozbiljno smanje deficit i priđu rivalu na pristojnu distancu.

Kada je započela treća četvrtina, Crvena zvezda je nastavila posao koji je započela krajem prvog poluvremena. Štaviše, došla je do prve prednosti (40:39). Ubrzo se Borac stabilizovao, pa je uzvratio istom merom. Od tog momenta, pa do kraja treće deonice, na snazi je bio rezultatski egal, u kom se malo bolje snašao tim iz Čačka, koji je u poslednjem minutu došao do suficita od osam poena (44:52).

Odsudni deo meča bolje je počeo po Crvenu zvezdu, koja je ponovo ozbiljno zapretila Borcu. Polovinom deonice Čačani su imali svega dva poena prednosti (52:54), tako da je svaki ishod bio moguć. Ipak, u završnici susreta pribraniji je bio Borac, koji je uz dosta napora, ali zasluženo, došao do druge pobede na turniru.

Najefikasniji pojedinac u redovima Borca bio je Petar Radović sa 18 poena. Pavle Nikolić je meč završio sa 16, dok je Uroš Ivković postigao 15 poena.

Nakon okončanja regionalnog turnira juniori Borca se okreću obavezama u domaćem prvenstvu. Sledeći izazov imaće u nedelju 26. novembra, na parketu Dvorane kraj Morave, gde će ugostiti kraljevačku Slogu. Početak utakmice je planiran za 14:30.

Crvena zvezda: Kostić 16, Radovanović 6, Bjelica 3, Erić 8, Lučić, Drobnjaković 9, Vitorović, Marjanović 6, Dabić 3, Lukić 10, Spasojević 2, Babić.

Borac Mozzart: Vasilijević, Bugarčić 2, Radović 18, Đekić, Ivković 15, Nikolić 16, Krunić, Medić 2, Nikolić, Popović 7, Ćurčić 5, Marić.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Dragana Stjepanović