U sastavu 13. kola Roda juniorske lige Srbije odigrana je utakmica u gradu na Moravi, gde su akteri susreta bili domaći Borac Mozzart i somborski Džoker. Bio je to zaista veliki izazov za pulene Miloša Pejanovića, jer su naspram sebe imali drugoplasiranu ekipu u takmičenju. Iz tog razloga su mladi Čačani bili na visini zadatka od prvog do poslednjeg minuta. To im se na kraju isplatilo, jer su slavili rezultatom 94:86 (30:16; 31:21; 17:26; 16:23).

Nakon odmeravanja snaga na početku duela, Borac je prvi preuzeo inicijativu, pa je preko Ivkovića i Bugarčića napravio seriju, zahvaljujući kojoj je polovinom deonice imao prednost od osam poena (16:8). Gosti nisu ostali dužni, već su odgovorili na adekvatan način, pa su tako sprečili domaćina da se dodatno odlepi. Ipak, Čačani su igrali bolju košarku, tako da su do kraja prve četvrtine sačuvali prednost. Štaviše, istu su dodatno uvećali, a zaustavili su se na koti 14 (30:16).

Koliko god da je dobro igrao u prvom, Borac je bio još impresivniji u drugom delu. Prosto, protivnika je rešetao iz svih mogućih pozicija, u čemu su se posebno istakli Popović i Radović. Jedva da je prošlo pet minuta nadmetanja, a domaćin je na svom kontu posedovao zaista veliko vođstvo, koje je u jednom momentu iznosilo 24 poena (47:23). Gosti su pokušali nešto da učine, ali im se nastojanje izjalovilo. Do odlaska na veliki odmor Borac je bio jedini tim koji se pita, tako da je itekako zadovoljan otišao u svlačionicu.

Na početku trećeg dela namenjenog za igru Džoker je vezao devet poena, tek da pokaže da nije odustao već posle 20 minuta. Nije prošlo mnogo, a Borac je stabilizovao svoje redove, tako da je odbio nalet rivala. Uskoro je počeo ponovo da puni koš protivnika, tako da se razlika opet kretala oko kote 20. Džoker se iz petnih žila trudio da uzvrati na pravi način i utakmicu učini kudikamo ravnopravnijom. Ali Čačani to nisu dopustili, pa su posle pola sata nadmetanja bili vrlo blizu pobede.

Početkom odsudnog dela igre Džoker je uspeo da priđe Borcu na minus 11 (80:69), pa je tako pokazao da još uvek nije totalno odustao od susreta. Čačani su shvatili da je đavo odneo šalu, pa su zategli svoje redove. Dobro su se potrudili, ali su u svojoj nameri i uspeli. Odbili su napade protivnika, tako da su mu ugasili svaku nadu da može do preokreta. Do kraja Borac je igrao dovoljno dobro da meč uvede u mirne vode, pa je na koncu zasluženo došao do dva vredna boda.

Najbolji pojedinac u redovima pobednika bio je Radović sa 27 poena. Sledio ga je Ivković sa 19, dok su Popović i Bugarčić pridodali po 12 poena. Kod Džokera istakao se Stanojević sa 26 poena.

U narednom, 14. kolu, mladi Čačani će gostovati novosadskoj Vojvodini. Taj duel je planiran za sledeći vikend.

Borac Mozzart: P. Nikolić 6, Bugarčić 12, Marić 4, Đekić, Ivković 19, Radović 27, N. Nikolić, Aleksić 3, Klenkovski 2, Popović 12, Ćurčić 6, Petrović 3.

Džoker: Šaulić, Marković 17, Martinović 20, Stanojević 26, Radojčić 2, Bojbaša 6, Lukić, Kovačević, Zmajević 2, Tomić 11, Mandić 2, Jovović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Sava Gucunski