Juniorski sastav Borca nastavlja u paklenom ritmu da se bori na turniru U19 AdmiralBet ABA lige. Nakon tri meča, u svega dva dana, pred taborom iz grada na Moravi našao se novi zahtevan izazov. Naime, izabranici Miloša Pejanovića ukrstili su koplja sa vršnjacima iz Cedevita Olimpije. Posle 40 minuta igre pobedu je zabeležio tim iz Ljubljane, a rezultat je glasio 57:83 (22:23; 12:26; 18:15; 5:19).

Meč je započeo u prilično ujednačenom ritmu. Taman što bi jedan tim poveo, već u narednom napadu protivnik bi anulirao prednost, pa bi sve počinjalo ispočetka. Najviše što je jedan tim vodio bilo je plus tri, a taj suficit imao je Borac nakon trojke Andrića (12:9). Međutim, to nije bila odskočna daska za mlade Čačane. Rival iz Ljubljane je znao da uzvrati istom merom, pa je do kraja prvog dela igre na snazi ostao gotovo izjednačen skor.

Pošto je započeo drugi kvartal, tim iz Ljubljane je prvi preuzeo inicijativu. Nije prošlo mnogo vremana, a Cedevita Olimpija je došla do plus 10 (24:34), što je bilo najveće vođstvo do tog momenta. Naravno, trener Pejanović je odmah zatražio tajm aut, kako bi zaustavio nalet rivala. Međutim, Slovenci nisu nameravali da se zaustave, pa su dodatno povećali zalihu koševa. Sve vreme su držali Borac na dvocifrenoj razlici, tako da su na veliki odmor otišli daleko zadovoljniji od Čačana.

Kada se vratio iz svlačionice, Borac je zaigrao daleko bolje nego što je to bio slučaj u drugom delu meča. Predvođen Jankovićem, ozbiljno je umanjio rastojanje u odnosu na Cedevita Olimpiju (42:49). Nakon početnog šoka, koji je potrajao dobrih četiri minuta, i tim iz Ljubljane je uspeo da pogodi koš. Od tog momenta se stabilizovao, pa je znao da čuva dvocifrenu prednost koju je stekao još u drugoj četvrtini.

Posledni deo utakmice Borac je zaigrao na sve ili ništa. Drugu soluciju nij ni imao, jer je zaostajao 12 poena za Cedevita Olimpijom. Vremena je bilo sve manje, a tim iz Ljubljane nije se dao poremetiti. Štaviše, na sve više je povećavao rastojanje u odnosu na Čačane, a najviše što je imao bilo je 26 poena (57:83). Zbog očito bolje igre tokom čitavog susreta, Cedevita Olimpija je uspela da savlada Borac, čime je sebi ozbiljno povećala šanse da zauzme mesto broj dva u grupi A.

Pred juniorskim timom Borca nalazi se samo još jedna prepreka na turniru U19 AdmiralBet ABA lige. Sutra u 10:30 Čačani će se sastati sa ekipom Cibone.

Borac: Ćurčić 6, Mikavica 2, Kaplarević, Milošević 3, Veljović, Nikolić 8, Andrić 17, Stojadinović 4, Ćurčić 5, Radojičić 2,  Pantelić, Janković 10.

Cedevita Olimpija: Zanki 6, Jovanović 4, Mirković, Todorović 17, Đurkić, Ciani 29, Belina, Ličan 10, Jelavić 15, Nagode, Horvat, Kočevar 2.

Tekst: Nikola Minović

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović