U trećem četvrtfinalnom duelu završnog turnira Roda juniorske lige Srbije sastali su se Crvena zvezda i Borac Mozzart. Bez obzira što su veće šanse davane timu iz Beograda, jer je ligaški deo sezone završio na poziciji broj dva, Čačani su po ko zna koji put pokazali kakav kvalitet poseduju. Od prvog do poslednjeg minuta igrali su izuzetno dobru košarku. Ipak, na kraju susreta, falilo im je malo sreće, pa su poraženi skorom 85:84 (22:22; 15:29; 28:19; 20:14).

Što se tiče same utakmice, ista je započela prilično ujednačeno. Uostalom, tome u prilog ide i rezultat, koji je posle 10 minuta košarkaškog nadmetanja bio poravnat (22:22).

Ali onda je usledila četvrtina koju je Borac mogao samo da poželi. Rešetali su mladi Čačani protivnika iz svih oružija, pa su polako, ali sigurno, uspevali da se odvoje. Nakon prvog poluvremena, a zahvaljujući sjajnoj igri Pavla Nikolića, puleni trenera Pejanovića su na svom kontu imali zavidan kapital od 14 poena (37:51), što im je ulivalo sigurnost pred nastavak susreta.

Naravno, nije želela Crvena zvezda da ostane nemi posmatrač, već je u trećem delu namenjenom za nadmetanje odgovorila na pozitivan način, pa je uspela da se približi rivalu. Iako je pokazal pomak u igri, nije bila dovoljno kadara da se potpuno vrati u okršaj. Borac je znalački odolevao svim pokušajima Beograđana, pa je uz dosta truda uspeo da sačuva prednost, koja doduše nije više bila tako velika (65:70).

Završni deo susreta krenuo je bolje po Borac, koji je došao do plus devet (65:74). I kada se učinilo da Čačani počinju da lome rivala, Crvena zvezda je uzvratila sa 11 vezanih poena, pa je sve ponovo postalo otvoreno. Štaviše, došla je do vođstva (76:74). Borac je morao hitno da reaguje, što je i učinio. Sa četiri vezana poena prekinuo je nalet rivala. Od tog momenta, pa do okončanja susreta, na snazi je bila prava rezultatska klackalica. Na kraju, više sreće je imao tabor iz prestonice, koji je slavio poenima Bjelice u samoj završnici utakmice.

U redovima Borca Mozzart daleko najbolji pojedinac bio je Nikolić sa 28 poena. Dvocifreni učinak imali su još Ćurčić, koji je postigao 14, Radović je ubacio 13, dok je Ivković dodao 11 poena.

Crvena zvezda: Kostić 16, Radovanović 12, Bjelica 9, Erić 15, Dragićević, Drobnjaković 7, Vitorović, Marković, Mihajlović 2, Marjanović 15, Spasojević 4, Kovačević 5.

Borac Mozzart: Marić, Bugarčić 8, Medić 6, Nikolić, Ivković 11, Nikolić 28, Krunić 2, Aleksić, Radović 13, Popović 2, Ćurčić 14, Petrović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography