Kadetski tim Borca nastavio je u svom jedinstvenom stilu u Triglav kadetskoj ligi Srbije. Nova recka udarena je ekipi I came to play Budućnost, koja je deklasirana sa čak 68 poena razlike. Tačnije, rezultat je nakon okončanja susreta glasio 36:104 (7:32; 8:21; 7:32; 14:19).

Već u prvoj deonici Čačani su se nametnuli kao dominantna ekipa, pa su nakon 10 minuta igre imali ogromnih +25. Ali četa iz grada na Moravi ni u naredne dve deonice nije skidala nogu sa gasa, tako da se prednost vrtoglavo povećavala. Samo u poslednjem delu igre domaćin je pružio kakav-takav otpor. O dominaciji Borca govori i podatak da su svi igrači zabeležili minutažu na rečenom susretu, kao i to da su svi postizali poene.

Bilo je ovo još jedno, inače deveto fenomenalno izdanje izabranika Miloša Pejanovića. Kadetski tim Borca je u dosadašnjem delu lige jedini bez poraza. Zbog toga apsolutno zasluženo i suvereno vlada takmičenjem.

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Vasilijević sa 15 poena. Sledili su ga sa dvocifrenim učinkom Trifunović sa 14, Andrić i Ćurčić su ubacili po 13, Mikavica je postigao 11, dok je Janković dodao 10 koševa.

I came to play Budućnost: Rađen 4, Branković 6, Tepavčević, Veselinović, Bjeloš, Dragović 2, Janković, Polovina 5, Borovina 4, Sekarić 3, Vojnović 12.

Borac: Lazović 7, Mikavica 11, Radojičić 5, Vasilijević 15, Veljović 2, Nikolić 2, Andrić 13, Ćurčić 13, Trifunović 14, Popović 6, Stojanović 6, Janković 10.

U narednom kolu Borac će u dvorani kraj Morave ugostiti SPD Radnički d.o.o. Taj meč je na programu u sledeću subotu.

Tekst i foto: Nikola Minović