U 12. kolu Triglav kadetske lige Srbije košarkaši Borca ugostili su Konstantin iz Niša. Na koncu susreta ekipa Miloša Pejanovića je opravdala ulogu apsolutnog favorita, jer je slavila ubedljivim rezultatom 93:42 (33:15; 21:4; 27:4; 12:19). Bio je ovo još jedan trijumf, inače dvanaesti u nizu za mlade Čačane, koji i dalje ne znaju za reč poraz u kadetskom takmičenju.

Domaćin furiozno ulazi u susret, pa već na početku pravi seriju 5:0. Međutim, nakon početnog grča gosti su se malo stabilizovali, naročito u odbrani. Istina, napad im nije funkcionisao, pa su za tri minuta igre postigli svega jedan poen. Na drugoj strani, Borac je malo spustio nogu sa gasa, ali je i dalje bio tim koji diktira tempo igre. Vremenom, i suficit je rastao, pa je nakon trojke Ćurčića po prvi put bio dvocifren (17:5). Do isteka prvog dela igre Borac je sačuvao značajnu prednost, koju je čak i uvećao na +18 (33:15).

Sa nekoliko grešaka, kao i promašaja u napadu, Borac je započeo drugi kvartal. Tek je košem Radojičića prekinut loš period. Od tog momenta Čačani su predvođeni raspoloženim Mikavicom zaigrali kako se od njih očekuje. To je, uostalom, pokazivao i semafor, gde je pisalo da Borac ima prednost u iznosu od 26 poena (43:17). Naravno, trener Konstantina je pokušao da minutom odmora prekine nalet Borca i da malo probudi svoj tim. Istina, pokazali su gosti nešto više žestine, ali ni blizu dovoljno da se ugrozi supermacija domaćina. A i to je bilo kratkog maha. Borac je lako uspeo da se dodatno odlepi, pa je nakon koša Vasilijevića u samoj završnici poluvremena stekao plus 35 (54:19). Zbog daleko bolje igre od rivala, Borac je apsolutno zasluženo otišao na veliki odmor sa ogromnim brojem poena.

Pregršt promašaja na obe strane obeležilo je početak drugog poluvremena. Međutim, nakon što je Janković ,,razbio čaroliju“ i prekunuo sušu, domaći igrači su nastavili da rešetaju koš Konstantina. Nije prošlo mnogo, a Borac je imao +44 (67:23). Razume se, ponovo je trener gostiju pokušao nešto da promeni tajm autom i izmenama. Ali avaj, do bolje igre Nišlija nije došlo. Naprotiv, Borac je otišao na kotu 58 (81:23).

Čitava utakmica, uključujući i poslednji deo igre, bila je malo jači trening za tim Miloša Pejanovića, a u nekim intervalima čak ni to. Prosto rečeno, Konstantin u ovom momentu nije ekipa koja ima snage da adekvatno izađe na megdan Borcu. To je omogućilo treneru domaće ekipe da svim igračima ukaže šansu. Zbog svega rečenog, Čačani su na dominantan način slavili protiv ekipe iz Niša i tako upisali još jednu pobedu u kadetskoj ligi, čime je nastavljena supermacija u takmičenju.

Trener Borca Miloš Pejanović veruje da pravi izazovi tek dolaze.

,,Čestitam ekipi Konstantina na fer i korektnoj igri, a mojim igračima na pobedi. Pred utakmicu bili smo apsolutni favoriti, a to smo i pokazali. Okrećemo se nekim drugim mečevima i jačim protivnicima, koji će nam biti konkurenti za sam vrh tabele“, rekao je Miloš Pejanović.

Ponovo je MVP susreta bio mlađi Đorđe Ćurčić. Nakon meča on je bio koncizan.

,,Hteo bih da čestitam ekipi Konstantina na fer i korektnoj igri. Mi smo ispoštovali sve zahteve trenera iz svlačionice i na kraju smo uspeli da ubedljivo savladamo protivnika“, izjavio je Đorđe Ćurčić.

Borac: Stamenić 6, Mikavica 10, Radojičić 8, Vasilijević 8, Veljović, Nikolić 6, Andrić 16, Ćurčić 16, Trifunović 12, Popović 4, Avejić, Janković 7.

Konstantin: Ristić 14, Drašković, Tošić 12, Radivojević, Tošić 2, Aranđelović 6, Petrović 7, Ćirić, Kuzmanović 1, Asćetović, Spasić, Milošević.

Tekst i foto: Nikola Minović