Kadetski tim Borca nastavio je da impresionira sve u košarkaškoj javnosti Srbije. Novu recku tim Vladimira Zlatanovića udario je vršnjacima iz Dinamika. Utakmica koja je odigrana u dvorani kraj Morave, a u okviru 18. kola Triglav kadetske lige Srbije, okončana je ubedljivim rezultatom 75:49 (17:12; 21:18; 16:13; 21:6). Posle ovog okršaja, Borac se i dalje nalazi na prvoj poziciji u takmičenju, sa skorom od 16 pobeda, a bez poraza.

Iako je naspram sebe imao kvalitetnog protivnika, domaćin je od početka susreta nastojao da se nametne kao vodeći tim. Međutim, i gostujući sastav je igrao na zavidnom nivou, pa je u prvih 10 minuta vladala rezultatska klackalica. Istina, pred kraj četvrtine Borac je uspeo da se malo odlepi (17:12). Razlika nije iznosila puno koševa, ali je ipak ulivala neku sigurnost.

Drugi kvartal Borac je započeo munjevito. Sa pet vezanih poena došao je do prve dvocifrene prednosti na meču (22:12). Čekala se reakcija Dinamika. Ali na sreću po domaćina, ona nije bila silna. Iako su gosti pokušavali da uhvate priključak, Čačani su odolevali. Štaviše, posle trojke Ćurčića, došao je Borac do maksimalnih +13 (30:17). Ipak, Dinamik je u drugom delu kvartala uspeo da pruži nešto jači otpor, pa je do odlaska na veliki odmor smanjio deficit na jednu cifru (38:30). Bez obzira na to, Borac je kudikamo zadovoljniji otišao u svlačionicu.

Pošto su se timovi vratili na parket, utakmica je ušla u egal stanje. Taman što bi jedan tim postigao koš, drugi bi već u sledećem napadu uzvratio istom merom. To je više pogodovalo Borcu, koji je imao solidan kapital iz prvog poluvremena. Međutim, polovinom deonice Dinamik je dodao gas, pa je prišao na svega četiri poena zaostatka (43:39). Nalet rivala prekinuo je Radović pogotkom za dva. Ali u nastavku oba tima su zaređala nekoliko promašaja, pa je dugo stajao isti rezultat na semaforu. Loš period prekinuo je domaćin krajem treće deonice, jer je serijom koševa ponovo došao do prednosti od dve cifre (54:43).

Odlične minute na početku poslednjeg dela igre zabeležio je Vasilijević. Predvodeći svoj tim, on je pokrenuo još nekolicinu saigrača, pa je Borac za nekoliko minuta došao do plus 27 (70:43). Od tog šoka Dinamik nije uspeo da se oporavi. Istina, pokušali su gosti da se odupru, ali avaj, to im nije uspelo. Borac je u poslednjih nekoliko minuta igrao na zavidnom nivou, pa Dinamik nije imao mogao da preokrene situaciju. Sve u svemu, bilo je ovo još jedno izuzetno izdanje izabranika Vladimira Zlatanovića, koji su zadržali oreol nepobedivosti.

Borac: Ćurčić 9, Bugarčić 2, Simović, Bojović, Vasilijević 10, Nikolić, Ivković 13, Milošević 18, Radović 7, Popović 9, Tatić 3, Stojić 4.

Dinamik: Ristić 3, Ćirović 2, Simić 6, Vojinović 2, Živanović 7, Velimirović 14, Dukić, Trandafilović 2, Bubanja 7, Malešević 6, Mali, Malešić.

Tekst i foto: Nikola Minović