U derbiju 9. kola Triglav kadetske lige Srbije sastali su se domaći Borac i beogradski Partizan NIS. Bio je to susret ekipa koje svake godine pretenduju na sam vrh tabele, pa je samo taj podatak nagovestio veliku borbu i dobru košarku. Tako je i bilo. Ipak, nakon što je sirena označila kraj okršaja, trijumf je upisao tabor Vladimira Zlatanovića, koji je ubedljivo slavio rezultatom 90:65 (27:15; 23:16; 26:15; 14:19).

Utakmicu je bolje otvorio Borac, koji je preko Nikolića došao do prvih poena. Usledio je koš Miloševića, pa Ćurčića, tako da je domaćin brzo došao do solidnog kapitala (7:0). Seriju domaćina trener Simanić je pokušao da zaustavi tajm autom. Potez je uspeo, jer je Pilsnić postigao prve poene za svoj tim. Ali odmah je odgovorio Borac preko Erića, Ćurčića i Miloševića koji su vezali devet poena, pa se vođstvo povećalo na dve cifre (16:2). Partizan se trudio da nešto promeni, ali bio je uspešan samo sporadično. Štaviše, nakon pogotka za tri Vasilijevića, Borac je pobegao na maksimalnih +15 (23:8). Jedino što su gosti mogli bilo je da spreče domaćina da se dodatno ne odlepi i tako već u prvoj četvrtini stekne ogromno preimućstvo.

Za razliku od prvog dela, početak drugog je protekao prilično ujednačeno. Borac je čuvao stečenu prednost, dok se Partizan na sve načine trudio da nešto promeni. Uspešniji u svom naumu bio je domaćin, koji je konstantno vodio 10 do 15 razlike. Ipak, u drugoj polovini deonice Borac je dodao gas, pa je došao do najvećih +25 (46:21). Do konca drugog kvartala stanje se nije bitnije promenilo, pa je Borac otišao na veliki odmor sa krupnim kapitalom.

Čim su se timovi vratili na parket, Partizan je odmah pokazao nameru da nešto promeni. Uprkos želji, nije došlo do realizacije plana. Borac je preko Nikolića, koji je vezao šest pogodaka, uspevao da drži goste na rastojanju.Čak je posle poena Stojića imao najvećih +32 (76:44). Bilo je i više nego očigledno da Partizan nema kapacitet da adekvatno odgovori Borcu. Barem ne kraj Morave.

Poslednji deo igre gosti su zaigrali na sve ili ništa. Drugog izbora nisu ni imali, jer su zaostajali ogroman broj poena. Ali iako je trener Zlatanović pružio priliku igračima koji su beležili manji broj minuta, kvalitet igre nije osetno opao. Borac je sve vreme vodio sa više od 20 razlike, tako da je dominacija bila potpuna. Zbog još jedne odlične partije kadetski tim je nastavio uspešan niz od osam utakmica bez poraza, tako da i dalje drži poziciju broj jedan u ligi.

Trener kadetskog tima Vladimir Zlatanović pohvalio je svoje pulene zbog dobro odigranog meča.

„Mislim da smo od prvog sudijskog zvižduka nametnuli svoj ritam. Odigrali smo jednu dobru utakmicu, tako da su u nastavku ogromnu šansu dobili momci koji su 2006. godište, pa čak i Vasilije Stojić, momak 2007. godište. Oni su ukazanu šansu apsolutno opravdali, što me izuzetno raduje. Drago mi je da smo nakon osam odigranih duela i dalje neporaženi, što nam daje motiv da nastavimo u tom ritmu“, rekao je Vladimir Zlatanović.

Borac: Ćurčić 15, Bojović, Simović 4, Erić 13, Vasilijević 7, Nikolić 11, Ivković 5, Milošević 17, Radović 6, Aleksić, Tatić 11, Stojić 1.

Partizan NIS: Drezgić 5, Živković 3, Stamenić 9, Romčević 5, Jovanović 10, Pilsnić 9, Al-Hamed 2, Olujić 2, Radoš 2, Nekić 16, Knežević 2.

Tekst i foto: Nikola Minović