U 18. kolu Triglav kadetske lige Srbije mladi košarkaši Borca doživeli su svoj prvi poraz u sezoni. Prvi tabor koji je uspeo da zaustavi impresivnu seriju tima Miloša Pejanovića bio je beogradski Partizan, koji je u Hali Vizura sport u Zemunu slavio rezultatom 75:58 (19:21; 19:13; 14:14; 23:10).

Prvi kvartal Čačani su uspeli da reše u svoju korist. Istina, razlika nije bila znatna, svega dva poena (19:21), ali je ipak nagoveštavala da će ova utakmica biti samo jedna uspešna u nizu za kadete Borca. Međutim, već u drugom delu igre Partizan je dodao gas, pa je taj deo rešio u svoju korist, što mu je dalo kakav-takav suficit pred nastavak susreta. Treća četvrtina bila je poravnata, pa se činilo da će odsudni deo biti vrlo neizvestan i dramatičan. Ali domaćin je odigrao odlično u završnom delu meča, pa je duel okončao sa solidnim brojem koševa u suficitu.

Nakon 16 vezanih trijumfa u Triglav kadetskoj ligi Srbije ipak se našao tim koji će stati na kraj fenomenalnoj seriji mladih Čačana. Bez obzira na neuspeh u Zemunu, ekipa Miloša Pejanovića je i dalje daleko najbolja u takmičenju, zbog čega suvereno vlada ligom, sa čak tri pobede više u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Simo Mikavica, koji je postigao 16 poena. Dvocifreni u taboru Čačana bio je samo još Pavle Nikolić koji je protivniku ubacio 13 poena.

U narednom kolu Čačane očekuje još jedan derbi. Ovog puta će protivnik biti Mega Sokerbet, koju će Borac ugostiti u dvorani kraj Morave. Taj meč je na programu u sledeću subotu.

Partizan NIS: Beatović, Krstić 3, Jeremić 14, Šarenac 25, Jokić, Zagrađanin 8, Stanković, Milenković 16, Pamučina, Mihailović 2, Tahmaz 1, Tojagić 6.

Borac: Stamenić, Mikavica 16, Radojičić 1, Vasilijević, Veljović 4, Nikolić 13, Andrić 2, Ćurčić 3, Trifunović 9, Popović 6, Stojanović, Janković 4.

Tekst i foto: Nikola Minović