U 6. kolu Triglav kadetske lige Srbije ekipa Borca otputovala je u Niš kako bi se sastala sa Marinosima. Nakon što je označen kraj susreta, semafor je pokazivao rezultat u korist Čačana, a glasio je 59:77 (15:19; 11:23; 14:25; 19:10).

Samo u prvoj četvrtini domaćin je uspeo da pruži dostojan otpor nadmoćnom rivalu. Već u naredne dve deonice Borac je pokazao sav svoj kvalitet i potencijal, pa je stekao suficit koji je sačuvao do okončanja susreta. Istina, poslednji deo igre Marinosi su završili u svoju korist, ali tada je već bilo prekasno.

Ovom pobedom Borac je nastavio dominaciju u kadetskoj ligi. U pet odigranih mečeva mladi Čačani su upisali isti broj pobeda, a zbog dobre koš razlike zasluženo drže poziciju broj jedan. Doduše, tim Miloša Pejanovića nije odigrao meč 5. kola protiv Crvene zvezde, jer je isti odložen zbog pojave virusa covid-19 u redovima beogradskog sastava.

Najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Nikolić sa 16 poena. Sledili su ga kao dvocifreni još Janković sa 12, kao i mlađi Ćurčić sa 10 koševa.

Strateg kadeta Borca Miloš Pejanović ističe da je njegov tim još jednom pokazao da poseduje kvalitet.

,,Igrali smo meč protiv nezgodne ekipe koja je pre dva kola pobedila Crvenu zvezdu u Nišu. Imajući to u vidu, od starta utakmice smo igrali koncentrisano i agresivno, pa smo pokazali kvalitet koji posedujemo. Drago mi je da su svi igrači dali svoj doprinos. Takođe, ovom pobedom je napravljena sjajna uvertira pred sledeće kolo, kada nam u goste dolazi Partizan“, izjavio je Pejanović.

U narednom kolu kadeti Borca će u dvorani kraj Morave dočekati beogradski Partizan.

Marinos: Đorđević 1, Gajić, Ilić, Trajković 18, Krstić, Radivojević 15, Radošević, Prokić 4, Petrović, Andrić 7, Stanković 8, Milković 6.

Borac: Ćurčić 3, Mikavica 7, Radojičić, Vasilijević 4, Veljović 5, Nikolić 16, Andrić 9, Ćurčić 10, Trifunović 2, Popović 9, Stamenić, Janković 12.

Tekst i foto: Nikola Minović