Tim koji sa klupe predvodi Vladimir Zlatanović opravdao je ulogu favorita na gostovanju u Nišu. Kadetski sastav Borca uspeo je da savlada domaći Konstantin, a rezultat na kraju meča je glasio 62:75 (20:23; 10:16; 16:20; 16:16).

Već od prvog dela igre Čačani su krenuli da se nameću protivniku. Istina, u uvodnom kvartalu razlika nije bila znatna, svega tri poena na kraju deonice. Ali već u drugoj četvrtini Borac je uspeo da se znatnije odlepi, pa je na veliki odmor otišao sa prednošću od devet poena (30:39).

I u nastavku susreta Čačani su nastavili dobro da rade započet posao, pa su dodatno povisili prednost u odnosu na rivala. Samo u poslednjoj deonici Konstantin je imao snage da pokaže zube rivalu, ali tad je za sve bilo kasno.

Nakon ove pobede Borac se suvereno nalazi na čelnoj poziciji sa skorom od sedam pobeda, a bez poraza. Jedino je još Mega Mozzart bez negativnog rezultata, ali ta ekipa ima utakmicu manje.

Najefikasniji pojedinac u redovima Borca ponovo je bio Milošević, koji je postigao 23 poena. Sledio ga je Ćurčić sa 16, Popović je ubacio 14, dok je Radović dodao 13 poena.

U sledećoj rundi Borac će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti Partizan NIS. Taj duel je na programu narednog vikenda.

Konstantin: Zlatanović 8, Bulatović 3, Tasković 2, Ćirić 4, Marković 11, Stanojević 2, Petrović 8, Ignjatović 3, Budić 3, Pejović 5, Milković 9, Petrović 4.

Borac: Ćurčić 16, Lazović, Erić, Vasilijević 5, Aleksić, Ivković 1, Milošević 23, Radović 13, Popović 14, Tatić 3, Bojović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography