Ekipa Miloša Pejanovića zadržala je oreol nepobedivosti i nakon 14 odigranih utakmica. Nova žrtva čete iz Čačka bio je Dinamik VIP PAY, koji je u Beogradu savladan rezultatom 62:63 (12:15; 11:12; 19:9; 12:18; 8:9).

Istina, ovog puta mnogo je teže bilo doći do pobede. Iako je Borac slovio za favorita, kako zbog očitog kvaliteta, tako i zbog svega pokazanog u dosadašnjem delu lige, Dinamik nije želeo da se unapred preda, već je od starta utakmice pružao dobar otpor rivalu.

Zbog toga što niko nije uspeo da se nametne kao vodeći tim meč je otišao u egal završnicu, a zatim i u produžetak, u kom je više sreće, veštine i koncentracije imao gostujući sastav.

Pri rezultatu 59:60 najefikasniji igrač domaćih Milijašević pogodio je za tri i tako doneo svom timu važnu prednost. Međutim, već u narednom napadu mlađi Đorđe Ćurčić je uzvratio istom merom, pa je Borac imao plus jedan (62:63). Kako se na kraju ispostavilo, ti poeni Ćurčića bili su ključni za novi trijumf tima iz grada na Moravi. Istina, Dinamik je imao još dva napada do kraja susreta, ali nije uspeo da ih realizuje, pre svega zbog dobre odbrane igrača Borca.

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Janković sa 15 poena. Sledili su ga Ćurčić i Nikolić sa po 12 koševa. Kod Dinamika daleko najbolji je bio Milijašević sa 33 poena.

U narednoj rundi Borac će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti Crvenu zvezdu mts. Taj meč je zakazan za sledeću subotu.

Dinamik VIP PAY: Vukomanović, Milijašević 33, Milošević 8, Ristić 13, Milošević, Radomirović, Mali 2, Ašćerić 6, Bubanja, Živanović, Belić.

Borac: Stamenić, Mikavica 5, Radojičić, Vasilijević, Veljović 5, Nikolić 12, Andrić 6, Ćurčić 12, Trifunović, Popović 8, Bralović, Janković 15.

Tekst i foto: Nikola Minović