Kadetski tim Borca još jednom je pokazao kakvu snagu, talenat i potencijal poseduje. Naime, u okviru 4. kola Triglav kadetske lige Srbije dočekao je tim SPD Radničkog d.o.o. iz Kragujevca. Nakon 40 minuta košarke mladi Čačani su upisali i više nego ubedljivu pobedu, jer su deklasirali protivnika rezultatom 100:50 (37:2; 26:8; 16:15; 21:25).

Već u prvih 10 minuta bilo je očito u kom pravcu će se kretati susret. Elem, od prvog sudijskog zvižduka domaćin je krenuo silno protiv slabašnog rivala. Da se Čačani nisu šalili, pokazuje i rezultat, koji je glasio neverovatnih 37:2 u korist izabranika Vladimira Zlatanovića. Poznavaocima košarke već tad je bilo jasno da će Borac upisati još jednu ubedljivu pobedu.

Kada su timovi izašli na teren kako bi odigrali drugi kvartal, situacija je bila vrlo slična kao u prvom delu. Čačani su nastavili da rešetaju koš protivnika, pa su na veliki odmor otišli sa 63 postignuta poena, dok su primili svega 10. Minulo je svega 20 minuta košarke, a Radničkom se smešio debakl.

Nakon što su se tabori vratili na parket dvorane kraj Morave sa velikog odmora, Radnički je uspeo da pokaže reakciju. Tačnije, treći deo susreta izgubio je samo sa jednim poenom razlike (16:15), što je, mora se priznati, bio napredak u odnosu na prve dve četvrtine.

I odsudni deo meča gosti iz Kragujevca su igrali vrlo požrtvovano, kako bi uspeli, barem delimično, da spasu obraz. Istina, još malo su uspeli da smanje deficit, ali to je bilo sve. Borac je meč okončao sa 50 poena u plusu, što je hvale vredan podvig!

Najbolji pojednac u redovima pobednika bio je Vasilijević sa 18 poena. Sa dvocifrenim učinkom bili su još Simović, koji je ubacio 15, dok su Ćurčić i Erić postigli po 11 poena.

Vladimir Zlatanović, trener kadetskog tima Borca, zadovoljan je načinom na koji su njegovi izabranici igrali u minulom susretu.

,,Utakmicu smo odlično otvorili, što se i očekuje od momaka koji imaju 15 i 16 godina. Od samog starta smo nametnuli svoj ritam, igrali smo dobro u odbrani i napadu, što je u daljem toku meča kao rezultat imalo uvođenje i pratećeg godišta, pa čak i jednog pionira, koji je ogroman potencijal. Naravno, danas su svi igrači zadovoljili svojom igrom i pristupom utakmici. Moramo nastaviti da radimo kao do sad, a trudićemo se da u vremenu koje dolazi nekog od igrača dovedemo na nivo prvog tima“, izjavio je Zlatanović.

U sledećem, 5. kolu kadeti Borca će gostovati Futogu NS Basket 07. Taj meč je na programu narednog vikenda.

Borac: Ćurčić 11, Stojić 6, Simović 15, Erić 11, Vasilijević 18, Nikolić, Ivković 9, Milošević 7, Radović 5, Popović 8, Tatić 6, Stojanović 4.

SPD Radnički d.o.o.: Cvetković 18, Filipović 19, Stajić 1, Bugarčić 2, Stanković, Janković, Vasilić, Urošević, Durutović 5, Marjanović 3, Nestorović 2.

Tekst i foto: Nikola Minović