Kadetski tim Borca nastavio je impresivan niz u takmičenju. Naime, u okviru 16. kola Triglav kadetske lige Srbije izabranici Vladimira Zlatanovića ubedljivo su savladali vršnjake iz Futoga, a rezultat je na koncu susreta glasio 82:59 (26:14; 19:10; 16:19; 21:16).

Na početku susreta oba tima igrala su prilično ujednačeno. Istina, Borac je prednjačio, kako i priliči domaćinu, ali razlika nije bila znatna, svega nekoliko poena. Međutim, u drugom delu četvrtine Čačani su dodali gas, pa su u sedmom minutu susreta trojkom Popovića došli do prve dvocifrene prednosti (17:7). Kako će se na kraju ispostaviti, istu nisu ispustili do kraja okršaja, a čak su je i uvećali.

Kada su sudije dopustile da meč bude nastavljen, Borac je nastavio da radi dobar posao koji je započeo u prvoj deonici. Štaviše, dodatno je povećao rastojanje u odnosu na goste, pa je košem Simovića došao do maksimalnih +24 (42:18). Razume se, Futog je pokušavao da parira rivalu, ali do poluvremena jedino je uspeo da za nijansu smani deficit.

Pošto su se timovi vratili iz svlačionica na parket, Borac je ponovo bio na visini zadatka, uprkos velikoj razlici, kako u rezultatu, tako i u kvalitetu. Doduše, treći deo susreta Futog je okončao u svoju korist, ali sa svega tri poena više, što nije bilo ni blizu dovoljno da se ugrozi supermacija Čačana.

Poslednji deo susreta Borac je igrao rutinski. Istina, i pozamašan kapital iz prethodnih pola sata igre mu je to dozvoljavao. Na kraju meča, puleni Vladimira Zlatanovića su na svom kontu imali suficit od 23 poena, što je za svaku pohvalu.

Nakon 14 odigranih utakmica Borac je i dalje bez poraza. Zbog impresivnih partija u ligi, mladi Čačani se, potpuno zasluženo, nalaze na prvoj poziciji u takmičenju i slobodno mogu da gordo posmatraju na sve svoje rivale.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobednika bio je Popović sa 16 poena. Dvocifreni su bili još Nikolić sa 14, Ivković je postigao 12, dok je Stojić dodao 10. Kod Futoga istakao se Savanović sa 21 poenom.

U narednom, 17. kolu, Čačane očekuje derbi lige sa drugoplasiranom Megom Mozzart. Utakmica će biti odigrana sledećeg vikenda.

Borac: Bugarčić 8, Simović 8, Bojović 2, Vasilijević 8, Nikolić 14, Ivković 12, Milošević, Popović 16, Tatić 4, Stojić 10.

Futog NS Basket 07: Savanović 21, Vučković 2, Milosavljević 10, Jokanović 2, Gavranić 7, Nikolić, Deskovski 9, Čičović 2, Dimitrijević 6, Medić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Dragan Jeković