U odloženom meču 11. kola Triglav kadetske lige Srbije mladi košarkaši Borca ugostili su vršnjake iz beogradske Crvene zvezde mts. Iako je meč sa renomiranim klubom važio za veliku prepreku, izabranici Vladimira Zlatanovića su ponovo pokazali da za njih nema teškog protivnika. Ponovo su Čačani bili na visini zadatka, pa su upisali novu, ukupno 17. pobedu u ligi. Rezultat na koncu susreta je glasio 87:70 (36:18; 19:9; 17:21; 15:22).

Munjevit je bio start igrača Borca. Za manje od dva minuta Milošević i Nikolić su ubacili rivalu sedam poena, pa je trener Crvene zvezde morao da reaguje. Ali do promene nije došlo. Štaviše, domaćin je preko Ćurčića došao do novih poena. Tek nakon nekog vremena i šuteri gostiju su proradili, pa su ubacili pet poena. Istina, delovali su Beograđani nešto bolje, ali je Borac nastavio da kontroliše susret. Štaviše, trojkom Popovića na samom kraju prve deonice došli su Čačani do najvećih +18 (36:18).

Dobru igru sa kraja prve Borac je nastavio tokom čitave druge deonice. Iako je na svom kontu imao finu zalihu poena iz prvih 10 minuta, domaćin je istu još više uvećao, a došao je do kote 29 (53:24). Sve vreme se čekala reakcija gostiju. Istina, uspevala je Crvena zvezda na momente da parira rivalu, ali to je bilo samo sporadično. Borac je sve konce igre držao u svojim rukama, pa je na veliki odmor otišao veoma zadovoljan.

Crvena zvezda je nešto energičnije ušla u drugo poluvreme. Ali taman kada je pomislila da može do serije koševa, Ćurčić se postarao da im uništi nadu. Vezao je pet poena, pa je Borac došao do najvećih +30 (60:30). U nastavku susreta gosti su samo na trenutke bili ravnopravan protivnik domaćinu, pa je Borac produžio da diktira tempo utakmice. Već nakon 30 minuta igre postalo je kristalno jasno ko će meč okončati kao pobednik.

U odsudni deo utakmice domaćin je ušao sa suficitom od 24 poena, pa je mogao da igra hladne glave, jer su gosti bili prinuđeni da jure rezultat. A trka sa Borcem bila je nešto u čemu nisu bili vični. Čačani su nastavili da igraju kako su želeli, pa su polako, ali sigurno, meč priveli kraju. Bila je ovo još jedna sjajna košarkaška predstava kadetskog tima Borca, koji je ponovo pokazao da nema nameru da posustane u ligi.

Borac: Ćurčić 12, Bugarčić 3, Simović 4, Erić 3, Vasilijević 2, Nikolić 15, Ivković 13, Milošević 18, Radović 2, Popović 12, Tatić 1, Stojić 2.

Crvena zvezda mts: Kostić 5, Radovanović 2, Bjelica, Gačić 17, Lučić 6, Gagić 11, Vitorović, Pamučina 1, Spasojević, Lukić, Cocić 6, Vuković 22.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography