U 4. kolu Triglav kadetske lige Srbije ekipa Borca dočekala je na parketu dvorane kraj Morave beogradski Dinamik. Tokom čitavog meča igrana je vrlo kvalitetna kadetska košarka, a na koncu susreta pobedu je na svoj konto upisao tim Miloša Pejanovića, koji je slavio rezultatom 84:66 (29:19; 20:18; 21:14; 14:15).

Borac vrlo energično, požrtvovano i motivisano ulazi u meč, zahvaljujući čemu je munjevito stekao prednost od 10 koševa, a da nije primio nijedan. O premoći domaćina svedoči podatak da Dinamik u prvom minutu susreta čak nije preneo loptu na drugu stranu terena. Naravno, trener Dinamika je morao da zatraži minut odmora kako bi konsolidovao redove u ekipi. Međutim, domaćin nije nameravao da se zaustavi, već je iz napada u napad, predvođen starijim Ćurčićem,  punio koš Dinamika, a zaustavio se na plus 17 (21:4). Istina, u drugom delu četvrtine gosti su se malo konsolidovali, pa su uspeli da malo smanje deficit. Ali najbolje što su mogli jeste da priđu Borcu na devet koševa zaostatka (21:12). I to je bio maksimum od Dinamika. Dobru igru u prvom kvartalu Borac je znao da naplati, pa je nakon 10 minuta imao solidnu prednost od 10 poena (29:19).

Drugu deonicu oba tima otvaraju malo konfuzno, zbog čega se provuklo nekoliko grešaka. Ali nakon dva minuta ekipe su se stabilizovale, pa se rasplamsala velika borba. Naravno, Borac se trudio da zadrži Dinamik na pristojnom odstojanju, dok su se gosti trudili da anuliraju zaostatak. Polovinom četvrtine bili su na dobrom putu da to i učine, kada su prišli na minus šest (33:27). Borac je znao da odgovori protivniku na pravi način, pa je sa nekoliko dobrih napada vratio prednost od dve cifre, koju je zadržao do odlaska na veliki odmor (49:37).

Čim je označen početak drugog poluvremena Borac je krenuo da sprovodi u delo svoju glavnu nameru,  odnosno da zadrži rivala na pristojnoj distanci. Ta intencija je i uspevala Čačanima. Štaviše, Borac je polovinom treće deonice dodao gas, pa je u jednom momentu imao maksmimalnih +23 (66:43). Da je Borac kvalitetniji tim bilo je i više nego očigledno, što je, uostalom, i rezultat pokazivao.

Poslednji deo igre bio je čista formalnost. Zbog očite dominacije Borca, koja je trajala tokom čitavog duela, pitanje pobednika nije dovođeno u pitanje. Naravno, Dinamik se nije predavao, već se iz petnih žila trudio da promeni odnos snaga na parketu. Ali jedino što je mogao jeste da malo smanji deficit. Prišli su gosti na minus 12 (74:62), ali to je bilo to. Borac je sve konce igre držao u svojim rukama, tako da nije dozvoljavao da se Dinamik previše približi. Sve u svemu, nakon 40 minuta košarke izabranici Miloša Pejanovića su potpuno zasluženo zabeležili četvrtu pobedu u ligi.

Trener kadeta Borca Miloš Pejanović naglašava da ključ pobede leži u boljem otvaranju meča.

,,Čestitao bih Dinamiku na korektnoj igri, a svojoj ekipi na zasluženoj pobedi. Iskoristili smo smušenost gostiju u prvih tri, četiri minuta. Tada smo napravili prednost koju smo pametnom igrom držali do kraja utakmice. U nastavku smo dobro rešavali njihov skok u napadu, pa je već u trećoj četvrtini bili očito ko će pobediti“, rekao je Miloš Pejanović.

Najbolji pojedinac u redovima Borca ponovo je bio stariji Đorđe Ćurčić, koji je postigao 28 poena (7 asistencija, 8 skokova). On ističe želju Čačana da nastave u pobedničkom ritmu.

,,Čestitam Dinamiku na fer i korektnoj igri. Odlična utakmica je iza nas. Već na startu smo napravili 10:0, što smo u nastavku samo održavali, pa smo čak i dosta povećali. Na ovom meču smo dokazali da zaslužujemo da se borimo za sam vrh, jer smo pokazali koliko vredimo. Okrećemo se narednom kolu i gostovanju Crvenoj zvezdi. Naravno, pokušaćemo da nastavimo pobednički niz“, izjavio je Đorđe Ćurčić.

Borac: Ćurčić 28, Mikavica 9, Radojičić, Vasilijević, Veljović 6, Nikolić, Andrić 12, Ćurčić 11, Trifunović, Popović 3, Stojanović, Janković 15.

Dinamik VIP PAY: Milijašević 24, Vukomanović, Mali, Milošević 12, Ristić 10, Radomirović, Bubanja, Živanović 5, Ašćerić 7, Belić, Joksović 2, Malešević 6.

Piše: Nikola Minović

Foto: Dragan Jeković