U drugom polufinalnom susretu F8 završnog turnira Triglav kadetske lige Srbije sastali su se Borac Mozzart i Mega MIS. Bio je to okršaj dve izuzetno kvalitetne i perspektivne mlade ekipe, koje mnogo obećavaju. Ipak, na koncu susreta pobedu je zabeležio tim Mege MIS, a što se tiče rezultata, isti je glasio 60:66 (22:17; 14:8; 12:11; 12:30).

Tabori su vrlo borbeno i energično ušli u susret. Odmah su krenuli sa se smenjuju u rešetanju koša rivala. Taman što bi Borac poveo, Mega bi u narednom napadu poravnala skor, ili bi pak ona došla do vođstva. Sve u svemu, početak je obećavao. Ali ubrzo je Borac dodao gas, pa je preko Ivkovića došao do plus pet (11:6), što je primoralo trenera Mege da pozove prvi tajm aut. To nije imalo efekta, jer je odmah Erić pogodio novu trojku za Čačane, tako da su oni dodatno pobegli. Za njim su poentirali još neki saigrači, pa je Borac došao do prvog dvocifrenog vođstva (19:6). Učinkovitom igrom u ofanzivi i čvrstom odbranom Čačani su potpuno kontrolisali duel. Do okončanja prvog kvartala Mega se stabilizovala, pa je boljim nastupom i serijom 11:0 uspela da poprilično smanji deficit.

Trojkama Bjelića, Stojića i Bugarčića čačanska ekipa je uspela da zaustavi nalet rivala, pa se čak ponovo odlepila na pristojnu razliku (28:17). Da stvar bude bolja po Borac, ponovo je odbrana bila kvalitetna, tako da Mega više od sedan minuta nije uspela da pronađe put do koša, tako da je crveno-beli sastav ponovo imao kontrolu u svojim rukama. Doduše, i oštrica napada Borca je otupela, ali je on ipak imao kapital koji mu je ulivao sigurnost. A kada je Mega i poentirala, to je učinila sa linije za slobodna bacanja. Nešto kasnije je Nikolić pogodio trojku, tako da je Mega kudikamo izašla iz krize. Ali Borac joj nije dozvolio da se više približi, pa je na veliki odmor otišao sa finim suficitom na svom kontu.

Drugo poluvreme nije započelo najbolje po timove. Međusobno su se smenjivali u promašajima i greškama, tako da je gotovo tri minuta rezultat bio nepromenjen. Tek je Dragićević uspeo da spusti loptu na dno mrežice i tako prekine crni niz. Za njim je pogodio i Stojić, a onda opet Dragićević, pa je Borac došao do najvećih +17 (42:25). S druge strane, Mega je ponovo ušla u krizu, baš kao što je bila u dobrom delu druge deonice, tako da dugo nije mogla da poentira. Polovinom četvrtine trener Mege je pokušao da tajm autom probudi svoje usnule igrače. Reagovao je Sibi, ali sa linije slobodnih bacanja. To nije poremetilo Borac, koji je nastavio da igra fenomenalnu košarku. Štaviše, kada je Radović pogodio sa distance, Čačani su otišli na +18 (48:30). Do okončanja trećeg dela igre Borac je zadržao kontrolu utakmice, tako da je bio na korak od pobede.

Trojkama Lazarevskog započeo je odsudni deo igre. Ujedno, Mega je posle dužeg perioda prišla na jednocifreni zaostatak (48:42). Nije prošao ni minut, a trener Zlatanović je morao da traži tajm aut. Do promene nije došlo. Naprotiv, Mega je uspela da veže sedam poena, pa je čak i povela (48:49). Bio je to šok za Čačane, koji su pod hitno morali da reaguju. Odgovorio je Erić, koji je doneo timu zlata vredne poene. U narednih nekoliko minuta došlo je do izvesne stagnacije, tako da nije bilo previše pogodaka, osim sa linije za slobodna bacanja. Pred kraj meča Mega je imala prednost od sedam poena, tako da je bila značajno bliža pobedi. Borac, razume se, nije odustao, već je pokušao da nešto promeni. Ali avaj, nastojanje mu je ostalo jalovo, tako da se Mega plasirala u finale.

U borbi za treće mesto Borac Mozzart će se sastati sa vršnjacima iz Crvene zvezde. Taj meč je zakazan za nedelju 30. april u 15:30.

Borac Mozzart: Lovrić, Bugarčić 7, Dragićević 10, Erić 6, Ivković 10, Radović 7, Bjelić 9, Aleksić, Medić 2, Petrović, Stojić 9, Đekić.

Mega MIS: Gačić 4, Popović, Solomun 2, Davidović, Lazarevski 11, Nikolić 12, Božilović, Srzentić 13, Spalević 2, Sibi 19, Živković, Milosavčević 3.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography