U okviru 6. kola Triglav kadetske lige Srbije košarkaši Borca Mozzart su na parketu Dvorane kraj Morave dočekali vršnjake iz somborskog Džokera. Skladno očekivanjima, izabranici Vladimira Zlatanovića su opravdali ulogu favorita, jer su posle 40 minuta igre slavili rezultatom 99:71 (27:18; 27:22; 32:16; 13:15).

Munjevit je bio start domaćih igrača. Nakon početnih 2:2 dodali su gas, pa su vrlo brzo došli do osam vezanih poena, pa su stekli finu prednost. Džoker je pokušao da odgovori na adekvatan način, ali to mu nije pošlo za rukom. Štaviše, Borac je predvođen Ivkovićem i Stojićem došao do prve dvocifrene prednosti (15:4), koju je čuvao do pred kraj deonice, kada su gosti na jedvite jade smanili deficit na jednu cifru (27:18).

Baš kao u dobrom delu prve, tako je i početkom druge deonice Borac kontrolisao stvari na parketu. Brzo je vratio vođstvo od dve cifre na svoj deo semafora, pa je čak istu i uvećao, a zaustavio se na +15 (39:24). To je bio alarm za klupu Džokera da pozove tajm aut. Međutim, to nije puno pomoglo gostima, jer je Borac nastavio da igra onako kako želi, tako da nije bilo puno prostora za napredak Somboraca. Do odlaska na veliki odmor Čačani su sačuvali zavidan kapital na svom kontu, tako da su daleko zadovoljniji otišli u svlačionicu.

Koliko god da je bio dobar početak prve i druge, još silniji je bio start treće četvrtine što se tiče čačanskog sastava. Iz napada u napad Borac je rešetao koš rivala, pa se polovinom deonice zaustavio na koti 31 (76:45). S druge strane, Džoker nije znao šta ga je snašlo. Prosto nije imao rešenje za sjajnu igru domaćina, koji su po ko zna koji put pokazivali kakav potencijal poseduju. A čak je Borac u nastavku još više povećao rastojanje u odnosu na goste (83:49). Supermacija Čačana bila je totalna!

Poslednji deo meča bio je odigran samo da se ispoštuje procedura. Borac je za pola sata igre otklonio nedoumicu ko će da odnese pobedu, tako da je samo toliko da duel bez mnogo muke privede kraju. Sve u svemu, puleni Vladimira Zlatanovića su po peti put u sezoni pokazali kakav kvalitet poseduju, pa su i dalje ostali neporaženi.

Najbolji pojedinac u redovima Čačana bio je Stojić sa 19 poena. Sledili su ga Erić, Ivković i Radović sa po 16, dok je Bjelić dodao 11 poena. Kod Džokera istakao se Stanojević sa 19 poena.

U narednom kolu Borac Mozzart će otputovati u Niš, gde će odigrati utakmicu sa domaćim Konstantinom. Taj meč je na programu sledećeg vikenda.

Borac Mozzart: Simović 3, Bugarčić 2, Dragićević 5, Erić 16, Ivković 16, Radović 16, Bjelić 11, Lovrić, Medić 6, Stojić 19, Đekić 5, Petrović.

Džoker: Vuković, Bošković, Pešalj 11, Stanojević 19, Vukeljić 2, Prostran, Vasilić 18, Marković 12, Krstanović, Krilović 9.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography