U okviru 14. kola Triglav kadetske lige Srbije mladi košarkaši Borca Mozzart su u ranim popodnevnim časovima ugostili vršnjake iz SPD Radničkog d.o.o. Kada je stavljena tačka na meč, pobedu je zabeležio tim koji sa klupe predvodi Vladimir Zlatanović, a rezultat na semaforu je glasio 94:62 (37:12; 14:25; 19:11; 24:14).

Kao što se mogli i pretpostaviti, prvi je inicijativu preduzeo domaćin, koji je posle početnog odmeravanja snaga dodao gas, pa je brzo došao do plus devet (13:4). Naravno, to nije demoralisalo goste, koji su nastavili da pokušavaju da pariraju rivalu. Ali sve je ostalo na nivou pokušaja, tako da je Borac u periodu koji je usledio čak došao i do ogromne prednosti (37:12). Sve u svemu, Čačani su imali početak kakav su i priželjkivali.

Dobru igru iz prve Borac je preslikao u drugoj deonici. Iz napada u napad mladi Čačani su dodatno povećavali rastojanje u odnosu na nemoćnog rivala, a zaustavili su se na koti 28 (44:16). I laiku je bilo i više nego očigledno da je Radnički lak plen za raspoložene i raspucane košarkaše iz grada na Moravi. Naravno, gosti su pružili kakav-takav otpor, pa su čak uspeli da dobrano smanje deficit. Ali to nije bilo ni blizu dovoljno da se ugrozi supermacija Borca.

Kada su se ekipe vratile na parket posle velikog odmora, mahom su igrali koš za koš. To je bilo daleko povoljnije za Čačane, koji su na svom kontu imali finu zalihu koševa. Doduše, Radnički je itekako pokazao zube domaćinu, pa je polovinom treće četvrtine prišao na 11 poena deficita (59:48). Ipak, Borac nije želeo da dopusti protivniku potpuni povratak u susret, već je odgovorio na adekvatan način i tako je sačuvao dvocifrenu prednost.

Odlučujući deo meča nije doneo nikakvu promenu odnosa snaga. Borac je igrao pametno u oba smera, tako da nije sebi dozvolio ponovni pad. Sigurnim koracima je, iz minuta u minut, koračao ka pobedi, a kada je zvuk sirene označio kraj utakmice, pobeda je, u skladu sa očekivanjima, pripala čačanskom timu.

Ubedljivo najbolji pojedinac u redovima Čačana bio je Erić sa 32 poena. Sledio ga je Stojić sa 19, dok je Radović dodao 12 poena. Kod gostiju istakao se Stanković sa 21 postignutim poenom.

U sledećem, 15. kolu, čačanski tim će gostovati Beku, a Radnički će dočelati Partizan. Ti dueli su planirani za sledeću subotu.

Borac Mozzart: Lovrić 8, Ajdačić, Dragićević 8, Erić 32, Ivković, Radović 12, Perišić 3, Medić 8, Petrović, Stojić 19, Đekić 4.

SPD Radnički d.o.o.: Ašanin 4, Durutović 11, Kamatović, Janković 8, Milentijević 3, Petrović 8, Travica 3, Dimović, Tomić 2, Senić 2, Stanković 21, Nestorović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography