Po prvi put u svojoj prebogatoj istoriji KK Borac imaće priliku da igra na juniorskom turniru U19, koji organizuje ABA liga.

Naime, pošto je od ove sezone član jadranske elite, KK Borac je stekao pravo da njegov juniorski sastav učestvuje na ovom prestižnom takmičenju za igrače do 19 godina (košarkaši rođeni 2002. godine i mlađi).

Na turniru će se takmičiti ukupno 12 ekipa, 10 čiji su seniorski sastavi članovi Prve ABA lige, kao i dve iz Druge ABA lige.

Tabor Miloša Pejanovića će igrati u grupi D, a rivali će mu biti Cedevita Olimpija i Mega Sokerb. Prvog dana igrači iz grada na Moravi igraće protiv ekipe iz Beograda (16:15), a drugog će se sastati sa timom iz Ljubljane (20:45).

Pored pomenutih sastava, u grupi A igraće Crvena zvezda mts, Zadar i Podgorica. U grupu B su smešteni Budućnost Voli, Cibona i Sloboda, dok su članovi grupe C Igokea, Partizan NIS i Split.

Turnir će se održati na Zlatiboru, a tačan datum još nije određen. Postoje dve opcije, a po prvoj turnir će trajati od 20. do 23. maja, a po drugoj od 22. do 25. maja, u zavisnosti od produkcijskih mogućnosti i programske sheme TV Arena sport, kao i raspoloživosti SRC Zlatibor, gde će se igrati utakmice.

Što se tiče sistema takmičenja, 12 ekipa je podeljeno u četiri grupe, a timovi u grupi će igrati svaki sa svakim. Prvoplasirane ekipe u grupi će obezbediti učešće u polufinalu takmičenja.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography