U sklopu popuštanja mera Vlada Srbije dozvolila je da teretane otpočnu sa radom. U skladu sa navedenim, prvi tim KK Borac danas je krenuo da trenira u klupskoj teretani. Kako još uvek nije pala odluka o tome da li će sezona u regionalnoj ligi biti nastavljena, ili pak ne, Čačani su odlučili da što spremnije dočekaju svako rešenje rukovodstva ABA takmičenja.

Direktor Borca Marko Ivanović kaže da je prvi tim, nakon više od mesec i po dana, konačno započeo treninge.

,,U sklopu dozovljenih mera vezanih za rad teretana prvi tim je krenuo sa treninzima. Odlučili smo, barem za sada, da tri puta nedeljno seniorski sastav trenira u teretani, odnosno ponedeljkom, sredom i petkom. Utorak i četvrtak predviđeni su za treniranje napolju. Zbog preporuka da ne bude previše ljudi u zatvorenom prostoru, igrače smo podelili u dve grupe, pa će u različitim terminima, a sa trenerima, obavljati planirane treninge“, zastao je Ivanović, da bi zatim posebno naglasio.

,,Još uvek nije pala odluka da li će sezona biti nastavljena, tako da u ovom momentu mi ne znamo šta će se dešavati u narednim danima i nedeljama. Zbog toga nestrpljivo čekamo dalje instrukcije, kao i odluku nadležnih“, dodao je direktor kluba iz grada na Moravi.

Strateg Čačana Marko Marinović smatra da bi bilo najpoštenije kada bi se njegov sastav direktno plasirao u jadransku elitu.

,,U ovom trenutko stvano ne znam šta će biti sa tekućom košarkaškom sezonom. Nezahvalno je davati bilo kakva predviđanja. Čekamo rasplet situacije i odluku rukovodstva ABA lige oko toga da li će liga biti nastavljena ili ćemo mi direktno, kao prvoplasirana ekipa, otići u viši rang, što bi možda bilo i najpoštenije. Podsetiću javnost da smo ligaški deo sezone završili kao ubedljivo prvi tim u Drugoj ABA ligi, sa čak sedam pobeda više u odnosu na drugoplasirani Split“, rekao je trener Borca.

Marinović se nada da će u dogledno vreme ekipa moći da krene sa treninzima u hali.

,,Bez obzira na to šta će se dešavati u narednom periodu, mi smo krenuli sa treninzima u teretani. Takođe, očekujemo da se u skorijoj budućnosti mere dodatno ublaže, pa da možemo da krenemo sa treninzima u hali, po uzoru na individualne sporiste, koji su već započeli svoje pripreme“.

Kormilar Borca u ovom momentu ne može da računa na kompletan roster, već samo na igrače iz Čačka.

,,Trenutno raspolažemo samo sa igračima iz Čačka. Još uvek nam se nisu priključili košarkaši sa strane. Doduše, Brajs Džons je otputovao u SAD još kada je prekinuta sezona, i pitanje je kada će on moći da se vrati u Srbiju. Zbog toga ne mogu da predvidim u kom pravcu će se sve ovo kretati. Ipak, želja nam je da svaku odluku dočekamo što je moguće spremniji“, završio je Marinović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča