KK Borac Mozzart započeo je pripreme za sezonu u kojoj će po četvrti put zaredom učestvovati u elitnom jadranskom takmičenju. Izazovi će biti veliki, protivnici još silniji nego lane, ali Čačani motivisani ulaze u trenažni proces.

Minule sezone igrači iz grada na Moravi su pokazali koliko vrede, pa su, uprkos brojnim nedaćama, pa i nepravdama koje su ih zadesile, uspeli da zadrže svoje mesto u AdmiralBet ABA ligi .

Iako do početka takmičenja ima gotovo dva meseca, tabor Dejana Mijatovića ne gubi vreme, već je krenuo da organizuje i sprovodi u delo svoje treninge.

,,Danas smo krenuli da se pripremamo za novu sezonu, još jednu u kojoj ćemo biti član ABA lige. Do početka sezone ima dva meseca, tako da smo želeli da na vreme počnemo sa radom. Vremena ima dovoljno, a svi u klubu verujemo da ćemo spremni dočekati početak takmičenja”, rekao je Marko Ivanović, direktor Borca Mozzart.

Borac je među prvima u AdmiralBet ABA ligi krenuo da sastavlja tim za nastupajuću takmičarsku godinu. Do ovog momenta, u klub je stiglo nekoliko igrača, kako domaćih, tako i inostranih.

,,Još u junu smo počeli da dovodimo igrače. Tada su stigla trojica, a nedavno smo završili još tri potpisa. Tu nije kraj, a postoji namera da do polovine avgusta kompletiramo tim. Naravno, u skladu sa situacijom na tržištu, kao i mogućnostima koje imamo. Stručni štab ima svoje predloge, a na nama iz uprave je da to realizujemo”, dodao je direktor Čačana.

Kao i uvek, Borac Mozzart je planirao pristojan broj pripremnih utakmica, kako sa ABA ekipama, tako i sa stranim timovima.

,,Prvu pripremnu utakmicu ćemo odigrati protiv FMP-a, a zatim slede dva duela protiv Budućnosti u Podgorici. Plan je da pomenuti mečevi budu realizovani u avgustu. Zatim na red dolazi septembar, a prvi okršaj ćemo imati protiv Oldenburga na Zlatiboru, a onda protiv Studentskog centra takođe na Zlatiboru. Naravno, u dogovoru sa trenerima organizovaćemo još nekoliko pripremnih okršaja”, kazao je Ivanović.

Što se tiče planova za narednu takmičarsku godinu, Borac Mozzart želi da napravi iskorak u odnosu na prethodne tri sezone.

,,U skladu sa mogućnostima imamo nameru da stvorimo pristojan ABA tim. Moramo voditi računa o mnogim stvarima, a jedan od njih jeste problem broja srpskih klubova. Već dva puta smo igrali baraž za opstanak, a želimo da naredne sezone to izbegnemo. Naravno, to neće biti lako, svi srpski klubovi su fenomenalni. Ali imamo nameru da se borimo i napravimo iskorak u odnosu na prethodne tri sezone”, ističe Ivanović.

Mladi igrači Borca Mozzart imaju zapaženo leto u reprezentativnim vodama. To je, nema sumnje, veoma važno za klub.

,,Ne mogu da propustim da čestitam našim mladim igračima na uspesima ovog leta. Pavle Nikolić, Đorđe Ćurčić i Matija Milošević su sa reprezentacijom osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Takođe, još mnogo naših mladih košarkaša, ali i trenera, imaju zapažene rezultate u nacionalnom timu. To je velika stvar za Borac Mozzart, ali i grad Čačak”, završio je Marko Ivanović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography