Zbog silnog nevremena koje je u petak veče zadesilo širok prostor Balkana, između ostalih stradala je i Tuzla. Prilikom rečene nepogode oštećen je i Sportski centar Mejdan, dom košarkaša Slobode.

Podrška Tuzlacima stigla je sa raznih strana, pa su se tako oglasili Split, Cibona, a rame uz rame sa njima je stao i Borac. Shodno tome, strateg čačanske ekipe Marko Marinović poručio je Tuzlacima:

,,Želim da uputim punu podršku ekipi Slobode, ali i čitavoj Tuzli nakon nedavnog nemilog događaja. Hteo bih da znaju da je Borac uz njih. Naravno, ukoliko bude potrebna neka pomoć, poput humanitarne utakmice radi obnove hale Mejdan mi smo tu i rado ćemo pomoći. A Tuzlacima poručujem – uz vas smo!”

Publika u dvorani Mejdan je prošle godine na pravi domaćinski način dočekala tabor Borca, pa su se Čačani iz Bosne i Hercegovine vratili puni pozitivnih utisaka.

,,Sloboda je, pored nas, u prošloj sezoni imala možda i najbolju publiku. Već smo nekoliko puta pominjali kako su nas Tuzlaci lepo dočekali kada smo bili gosti. To su divni ljudi i žao mi je što im se to desilo. Ali verujem da će oni prebroditi ovu nevolju”, dodao je Marinović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Darko Zabus/KK Sloboda Tuzla