Da je važno biti human u ovim teškim trenucima po ko zna koji put je pokazala kompanija Mozzart, kao i brojni treneri i igrači iz grada na Moravi.

U Čačak je danas stiglo 100 paketa pomoći svežeg voća, koji su dobili medicinski radnici Opšte bolnice u Čačku, heroji koji vode veliku borbu protiv pandemije covid-19, opake bolesti koja već mesecima muči ceo svet, pa i Čačak.

Uzgred, reč je o akciji koju kompanija Mozzart organizuje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, a deo je paketa pomoći od pola miliona evra srpskom zdravstvu od početka borbe sa virusom korona.

Po starom dobrom običaju, sportisti i treneri iz Čačka, kao i ekipa Borca odazvali su se pozivu kompanije Mozzart, tako da su stručni štab i brojni igrači prvog tima došli da podrže zdravstvene radnike Opšte bolnice u Čačku. Član stručnog štaba Miroslav Milić smatra da je ovo lep gest kompanije Mozzart.

,,Drago nam je da smo dobili poziv od kompanije Mozzart da učestvujemo u jednoj ovako plemenitoj akciji. Naravno, bez razmišljanja odmah smo je prihvatili. Ovo je lep gest kojim se daje podrška zdravstvenim radnicima koji svakodnevno vode borbu protiv virusa kovid-19, koji ugrožava sve nas. Što se nas tiče, ovo je samo skromni doprinos jednoj lepoj i humanoj priči”, izjavio je Miroslav Milić.

Akciji Mozzarta bez razmišljanja se priključio reprezentativac Srbije i košarkaš španskog Estudijantesa Aleksa Avramović:

,,Ovo je jedan zaista sjajan gest. Doduše, Mozzart godinama organizuje brojne humanitarne akcije. Smatram da to uvek mora da prođe zapaženo, jer je ovo potez za svaku pohvalu. Uvek ću se odazvati pozivu da učestvujem u humanitarnim dešavanjima. Drago mi je da se to desilo danas u Čačku, u Opštoj bolnici, jer znam koliko je teško zdravstvenim radnicima koji se bore za živote svih nas. A na nama sportskim radnicima je da pomognemo koliko možemo, svaki vid podrške je dobrodošao”, rekao Aleksa Avramović.

Pored mnogobrojnih košarkaških radnika, i trener užičke Slobode Vladimir Lučić priključio se ovom humanom gestu.

,,Sjajna stvar za Čačak je ova današnja akcija. Ali koliko vidim kompanija Mozzart slične događaje organizuje u celoj Srbiji. U ovim teškim trenucima moramo svi biti zajedno i kolektivno se boriti protiv opake bolesti. Kada vidim koliko ljudima u bolnici znači ova pomoć, shvatam da je gest kompanije Mozzart velika stvar. Drago mi je da smo mi treneri, kao i košarkaši, barem malo pomogli ljudima koji se svakodnevno bore za sve nas”, dodao je Vladimir Lučić.

Pored gore pomenutih, akciji kompanije Mozzart su se odazvali i Đorđe Mićić, Darko Bogićević, Aleksandar Bjelić, Mihailo Šušić, Željko Bugarčić, Vuk Radojičić, Nemanja Todorović, Ivan Gavrilović, Brajs Džons, Boško Bumbić, Stevan Karapandžić, kao i oba Đorđa Ćurčića.

Tekst i foto: Nikola Minović