U okviru 7. kola Roda juniorske lige Srbije sastav koji predvodi Miloš Pejanović ugostio je u Dvorani kraj Morave komšije iz Užica. Posle pobede u prošlom kolu u Nišu Borac je imao silnu želju da nastavi trijumfalni niz i upiše tako četvrti pozitivan skor u dosadašnjem delu sezone. Posle 40 minuta košarke, ta namera mu je uspela, a što se tiče finalnog skora, isti je glasio 81:76 (24:15; 23:28; 21:8; 13:25).

Domaćin je munjevito otvorio utakmicu, pa je brzo došao do plus šest (7:1). Ali nije trebalo dugo čekati na odgovor gostiju, koji su uspeli da uhvate priključak. Štaviše, polovinom deonice Užice je došlo i do prve prednosti (11:12). Ipak, Borac je imao veštinu potrebnu da vođstvo vrati na svoju stranu semafora, a istu je sačuvao do kraja prve četvrtine, čak je uvećavši na plus devet (24:15).

Drugi kvartal protekao je u nastojanju Borca da se što više odlepi u odnosu na rivala, kao i želje Užica da ga u tome onemogući. U početku domaćin je bio uspešniji, jer je imao na svom kontu osam poena (27:19). Međutim, to nije uplašilo goste, koji su odgovorili na adekvatan način, pa su po drugi put na susretu stekli preimućstvo (36:38). Borac je uspeo da zaustavi nalet gostiju i do odlaska na veliki odmor vrati prednost na svoj konto.

Čim su se timovi vratili na parket iz svojih svlačionica, Borac je krenuo da igra značajno energičnije u odnosu na protivnika. To je donelo vidnu promenu, pa je polovinom trećeg dela igre domaćin dosegao do tada najveću kotu 14 (59:45). Užice nije imalo snage da se odupre tom naletu Borca, a jedino što je moglo bilo je da ga spreči da se još više ne odlepi i tako reši pitanje pobednika već nakon 30 minuta igre. Mada, takav ishod se već nazirao.

Završni deo utakmice Borac je odigrao dovoljno dobro da ne dopusti rivalu da napravi neko iznenađenje. Doduše, Užice je u više navrata uspevalo da smanji zaostatak na jednu cifru, pa je čak prišlo na minus tri (79:76), ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi čačanski tim, koji je bio na visini zadatka baš onda kada je to bilo najpotrebnije. Bilo kako bilo, domaći igrači su opravdali ulogu favorita, tako da su uspeli da odbrane domaći parket i upišu dva značajna boda.

Najbolji pojedinac u redovima Čačana bio je Konstantin Popović, koji je susret završio sa 22 poena. Dvocifreni učinak kod domaćina imali su još Ćurčić, koji je dao 13, Dok su Bugarčić i Krunić dodali po 10 poena. Kod Užica posebno se istakao Ćitić sa 26 poena.

Sledeće, 8. kolo, Borac će takođe igrati kod kuće, a rival će mu biti BKK Radnički. Taj meč je planiran za naredni vikend. Što se tiče ekipe Užica, ona će dočekati somborski Džoker.

Borac Mozzart: Medić, Bugarčić 10, Marić 2, Đekić 3, Ivković 9, Nikolić 9, Krunić 10, Aleksić, Klenkovski, Popović 22, Ćurćić 13, Petrović 3.

OKK Užice: Pavlović, Ćitić 26, Todosijević, Arežina 13, Ivanović, Aćimović 8, Brković 18, Glibetić, Adžemović, Jelić 6, Vasilijević 3, Luković 2.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Dragana Stjepanović