U18 košarkaška reprezentacija Srbije okončala je mini pripreme u dvorani ,,Vizura sport“ u Zemunu, gde su bili pozvani igrači sa šireg spiska. Bila je to provera potencijalnih članova selekcije čiji košarkaši dosežu starosnu dob do 18 godina.

Među brojnim mladim i talentovanim igračima našao se i Luka Andrić, član juniorske i seniorske selekcije Borca, kao i prvog tima Čačka 94.

On je samo jedan u nizu igrača iz grada na Moravi koji se otisnuo u reprezentativne vode. A kako je selektor Vladimir Đokić zadovoljan odnosom svih igrača prema dresu nacionalnog tima, i Luka Andrić će dobiti poziv 23. juna, kada je planiran početak priprema.

,,Pre svega, učešće na mini kampu je jedno prelepo iskustvo, koje ćemo sigurno pamtiti još dugo. Na kampu smo imali prilikeu da kroz nekoliko treninga pokažemo sve svoje kvalitete i košarkaške sposobnosti koje posedujemo. Itekako će imati veliki značaj u daljem košarkaškom razvoju. Takođe, imali smo priliku da odmerimo snagu sa najboljim vršnjacima u zemlji, a kasnije ako prođemo u 12 najboljih imaćemo šansu da se odmerimo sa najboljim igračima u Evropi. Što se mene tiče, moram da budem disciplinovan, da se zalažem maksimalno i treniram naporno svaki dan, pa da se nadam da će kao nagrada doći odlazak na evropsko prvenstvo“, rekao je Luka Andrić.

Inače, od 30. jula do 7. avgusta U18 reprezentacija Srbije će učestvovati na Evropskom prvenstvu A divizije, koje se održava u Konji (Turska). U grupi C Srbija će se sastati sa Grčkom, Slovenijom i Češkom.

Tekst: Nikola Minović

Foto: KSS